Vizita Preasfinției Sale Episcop Datev Hagopian la Târgu Ocna

author
1 minute, 12 seconds Read

Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Exarh al Eparhiei Armene Bulgaria a făcut vizita pastorală la Târgu Ocna.

Sfinția Sa a fost însoțit de părintele Oshakan Khachatryan, preot delegat al parohiei bisericii armene din Târgu Ocna și de dl. avocat Varujan Udrea, consilier eparhial.

Preasfinția Sa s-a întâlnit mai întâi cu domnul Viorel Boiciuc, arhitectul proiectului de renovare-restaurare a bisericii armene din Târgu Ocna, după care membrii delegației și proiectantul au fost primiți în sediul primăriei Târgu Ocna de către domnul Christian Aurelian Ciubotaru, primarul orașului. Preasfinția Sa l-a salutat pe dl. primar, exprimându-și recunoștința pentru atitudinea față de biserica și moștenirea armeană din orașul Târgu Ocna, având speranța că buna cooperarea între Arhiepiscopia Armeană și Primăria Târgu Ocna se va aprofunda în viitorul apropiat.

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale, proiectul de renovare-restaurare a bisericii armene Sfânta Născătoare a fost depus la primăria Târgu Ocna în vederea obținerii autorizației de construire, după care se va depune la Compania Naționala de Investiții pentru finanțare.

Ulterior, membrii delegației au vizitat Biserica Armenească, cimitirul și casa de odihnă, iar la final a avut loc o ședință de consiliu parohial, prezidată de Preasfinția Sa Părintele Episcop

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image