Cardurile de energie vor putea fi folosite începând de astazi, 20 februarie

author
1 minute, 18 seconds Read

De luni se vor putea face primele plăţi ale facturilor pentru încălzire cu ajutorul cardurilor de energie.

Conform calendarului anunţat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prima tranşă de 700 de lei din ajutorul acordat în acest an de stat primelor 1 700 000 de beneficiari cu venituri mici va putea fi folosită între 20 februarie şi 30 iunie.

Cum numărul total al punctelor de consum care se încadrează în condiţiile de acordare este estimat la 2.800.000, diferenţa de peste 1.000.000 de carduri va fi distribuită pe măsură ce se clarifică situaţiile neconcludente, adică trebuie stabilit în mod clar câţi oameni stau la acelaşi punct de consum şi care este venitul mediu pe cap de locuitor.

Reamintim că aceste carduri revin gospodăriilor şi nu fiecărui membru în parte, întrucât se folosesc pentru plata facturilor de la o anumită adresă. Toate formele de energie pot fi decontate, indiferent dacă încălzirea se face pe lemne, cu gaz, electricitate sau în sistemul centralizat de la bloc. La momentul plăţii trebuie prezentat cardul, cartea de identitate şi factura ce trebuie achitată sau certificatul de validare a datoriei, în cazul celor care stau la bloc. Se pot achita facturi curente sau restante, iar operaţiunea se face fie la domiciliu, prin intermediul poştaşului, care este dotat cu un dispozitiv electronic special, fie la oficiul poştal.

Plata online nu figurează, deocamdată, între opţiunile prezentate în ghidul publicat de Poşta Română. Recent, ministrul Marcel Boloş preciza că se fac ultimele teste pentru aplicaţie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image