Sedința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bacău in Mina Salina

Joi 31 aug a.c., s-a desfasurat sedinta comuna a comisiilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bacău in sala de sedinte a Salinei Tirgu Ocna – Orizontul IX al Minei Trotus.

Ordinea de zi a cuprins :

  1. Informare privind eficienta serviciului politienesc in asigurarea climatului de siguranta publica pe primele 6 luni ale anului 2017 si realizarea indicatorilor de performanta minimali recomandati in Planul Strategic pentru acest an.

2.Dezbateri/consultari cu reprezentantii structurilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta , ai comunitatii si ai administratiei publice locale din orasul Tirgu Ocna, judetul Bacau, pe tema: ,,Masuri si actiuni ce pot fi intreprinse de ATOP BACAU pe linia pregatirii populatiei pentru situatii de urgent (incendii, inundatii, alunecari de teren, seisme, emanatii toxice, accidente feroviare si rutiere”.

  1. Diverse

ATOP BACAU a monitorizat activitatile desfasurate de catre IPJ BACAU si a constatat ca au fost depuse eforturi permanente pentru identificarea celor mai eficiente solutii si modalitati de prevenire a amenintarilor privind siguranta si securitatea cetatenilor, de contracarare a riscurilor in domeniul ordinii publice.

Pentru atingerea obiectivelor propuse pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 la nivelul acestei intitutii s-au desfasurat urmatoarele activitati:

  • Cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni privind protejarea persoanei si a patrimoniului
  • Cresterea gradului de siguranta rutiera pentru cetateni
  • Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor material, financiare si informationale necesare dezvoltarii si mentinerii capacitatii oerationale a inspectoratului

Masurile ce pot fi intreprinse de ATOP BACAU pe linia pregatirii populatiei pentru situatii de urgenta

ATOP BACAU asigura prin activitatea sa reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii in scopul realizarii unui climat de siguranta si securitate publica pentru cetatenii din toate localitatile judetului Bacau.

Totodata activitatea de informare preventive pe linia pregatirii pentru situatii de urgent reprezinta o component foarte importanta in asigurarea ordinii publice pe timpul manifestarii evenimentelor negative precum incendiile sau cutremurele.

Masurile ce pot fi intreprinse de ATOP BACAU pe linia pregatirii populatiei pentru situatii de urgenta:

  • Informarea populatiei prin cat mai multe cai posibile, despre tipul alarmelor in vederea recunoasterii tipului de pericol si actionarea in consecinta
  • Informarea institutiilor de sprijin autoritatilor locale si judetene despre atributiile pe linia situatiilor de urgent in vederea imbunatatirii cooperarii in gestionarea situatiilor de urgent si restabilirea ordinii publice intr-un timp cat mai scurt
  • Continuarea campaniei ,,Salvator din pasiune “ initiate de IGSU prin atragerea cator mai multi voluntar care sa sprijine activitatea desfasurata de ISI BACAU.
  • Continuarea campaniilor ,,RISC “ SI NU TREMUR LA CUTREMUR”
http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on