Săptămâna Educației Globale 2019 la C.N. C.NEGRI

Săptămâna Educației Globale a debutat luni, 25 noiembrie, cu activitățile propuse de catedra de geografie și catedra de istorie. Activitățile catedrei de geografie, din sala multimedia, au punctat problemele cu care se confruntă omenirea, atât din cauze naturale, cât și mai ales din cauze antropologice.
În cadrul Proiectului „Săptămâna educației globale”, care se desfășoară în perioada 25-29 noiembrie 2019 în cadrul colegiului nostru, Catedra de Istorie s-a gândit să propună o dezbatere pe tema încălzirii globale, pe moțiunea: Acest Parlament crede că Greta Thunberg reprezintă un pericol pentru dezbaterea privind încălzirea globală. De parte Guvernului au jucat Stoica Elena și Galiș Teodora, de la clasa a XI-a C, iar de partea Opoziției au fost Marina Rusu-Georgiana, de la clasa a XII-a A și Mihai Claudia de la clasa a XI-a C. A fost o dezbatere palpitantă, chiar puțin aprinsă pe alocuri, care arată și importanța și gravitatea temei – încălzirea globală -, precum și faptul că tinerii sunt cu adevărat preocupați de această problematică atât de actuală. Mulțumim elevilor prezenți în număr mare la dezbatere și sperăm că au văzut un meci frumos, antrenant și din care să plece cu măcar o idee nouă privind încălzirea climatică.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on