Relatii externe. Acord de cooperare si de înfrățire între municipiul Edinet, Republica Moldova si orasul Tîrgu Ocna

Foto: Tv Kit Onesti

Dubla sărbătoare in municipiul Edinet, Republica Moldova unde de ziua hramului Sf Vasile cel Mare au fost prezente doua delegații din județul Bacau respectiv orașul stațiune Tg Ocna si municipiul Onesti, alături de o delegație din zona metropolitana Botoșani si din Lipoveț regiunea Vinița Ucraina unde s-au semnat acordurile de cooperare si de înfrățire.

Momentul a fost unul solemn căci la eveniment au fost prezenți membrii ai guvernului Republicii Moldova, ai parlamentului, diplomați, dar si președintele Raionului Edinet, Iurii Garas. Este vorba de Mihail Baciu, consulul general al României la Balti si de consulul Ucrainei in timp ce binecuvântarea a dat-o Nicodim, episcopul de Edinet si Briceni. De altfel au fost parcurși o serie de pași intermediari de vizite reciproce si colaborări ce au condus la semnarea protocoalelor de înfrățire.

Practic s-au pus bazelor unor colaborări culturale economice si sociale. Primarul municipiului Edinet, Constantin Cojocari, primarul orașului Tg Ocna, Stefan Silochi, primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc si primarul orașului Lipovet, Nicolai Grusco ne-au asigurat ca de acum înainte exista premisele demarării unor proiecte comune transfrontaliere.

Cel care a pus bazele acestor acorduri de cooperare si de înfrățire este onesteanul Constantin Rusanovschi, originar din Edinet, Republica Moldova- sufletul si motorul acestor colaborări!

Sursa: RadioTeleviziunea Kit Tv Onesti

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on