Demnitate.Mulți nu o mai au!

Un bătrân întâlnește pe stradă un tânăr, care îl salută respectuos, apoi îl întreabă :
-Vă mai amintiți de mine?
Bătrânul îi răspunse că nu. Atunci tânărul îi spuse că e unul din foștii săi elevi.
-Da? Și ce meserie ai, acum?
-Sunt profesor, ca și dumneavoastră – răspunse tânărul. În realitate, am devenit profesor, pentru că mi-am dorit să fiu ca dumneavoastră.
Bătrânul, curios, îi ceru să-i povestească, ce anume l-a inspirat în el, să-și dorească această profesie.


-Într-o zi, începu să povestească elevul, unul din colegii noștri a venit la scoala cu un ceas nou, deosebit de frumos. Invidia și dorința m-a împins spre furt.
Bineînțeles că, imediat cum a observat lipsa ceasului, colegul nostru s-a plâns profesorului. Dumneavoastră erați. Întâi v-ați adresat întregii clase, cu rugămintea ca, cine a furat ceasul să-l restituie imediat proprietarului. Normal că nu aveam de gând să fac asta. Îmi plăcea prea mult, ca să-l redau. Atunci, ați închis ușa clasei și ne-ați rugat să ne ridicăm în picioare și să închidem ochii, spunând că veți căuta personal în buzunarele tuturor.
Așa, ați controlat buzunar după buzunar, până la mine, unde l-ați găsit. Cu toate astea, ați mers mai departe, controlând și restul elevilor, în tăcere și fără să dați vreun semn că s-a găsit făptașul. La final, ne-ați cerut să deschidem ochii și ne-ați adus la cunoștință că ceasul furat a fost găsit, totodată înapoindu-l proprietarului de drept.
Nu mi-ați vorbit niciodată despre acest episod și nici nu ați menționat numele celui care furase. Dumneavoastră mi-ați salvat în ziua aceea demnitatea. Datorită gestului dumneavoastră am înțeles atunci ce înseamnă să fii un adevărat educator al tinerilor.
Va amintiți acum, domnule profesor?
Bătrânul răspunse :
-Îmi amintesc întâmplarea, ceasul furat și faptul că l-am regăsit în buzunarul unuia din elevii mei, dar nu-mi amintesc numele lui, pentru că și eu am închis ochii în timp ce-l căutam. ❤😊👌

Da, despre asta e vorba… despre demnitate; mulți nu o mai au! 😣👌👍

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on