Cursuri de frizerie la Centrul Educativ

         În perioada 21.10 – 25.10.2019, un grup de 10 persoane internate la Centrul Educativ Târgu Ocna a participat la un curs de abilități practice – frizer, în cadrul proiectului „CHILD – Reintegrarea socială a minorilor prin învățare și dezvoltare personală”. Cursul s-a desfășurat în atelierul de frizerie al centrului, frecvența întâlnirilor fiind de 5 ore pe zi, și a fost susținut de către partenerul ofertant SC Cosmin Style Fashion SRL.

        „CHILD – Reintegrarea socială a minorilor prin învățare și dezvoltare personală” este un proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, valoarea proiectului ridicându-se la 1.494.117 €. Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani și vizează facilitarea reintegrării sociale a minorilor și tinerilor deținuți și alte categorii expuse riscului de excluziune socială, prin îmbunătățirea educației și a asistenței specifice acordate în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna.

        Activitatea 3.1. – Organizarea programelor de instruire/calificare pentru deprinderea de abilități practice pentru minori și tineri rromi și alte categorii expuse riscului de excluziune socială, a avut la bază un studiu privitor la caracteristicile principale ale tinerilor deținuți din sistemul penitenciar, care a subliniat că o ușoară majoritate (55,87%) a afirmat că nu posedă abilități speciale într-un anumit domeniu de activitate. Acest studiu recomandă consolidarea cunoștințelor lor profesionale și evidențiază importanța învățării unor abilități practice, în scopul de a-i face conștienți de resursele personale și oportunitățile vocaționale disponibile.

          În cadrul cursului, s-a urmărit deținerea de către persoanele internate participante, a unor cunoștințe elementare despre: noțiuni de igienă în meseria de frizer, cunoașterea trusei de lucru și a ustensilelor folosite, comunicare cu cleintul, tehnici de bază în frizerie, modalități de personalizare a tunsorii în funcție de trăsăturile faciale și textura firului de păr.

           Participarea persoanelor custodiate de centru la acest curs, a fost un stimulent pentru schimbarea comportamentală prosocială, având o reală importanţă în reinserţia lor socială.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on