Raresh DiMofte un targuocnean de succes. Actor profesionist cu experiență în film, televiziune și teatru in Canada

Raresh DiMofte este un actor profesionist cu experiență în film, televiziune și teatru. Este licențiat în teatru de la Facultatea de Teatru, Universitatea Babeș-Bolyai din România. Raresh DiMofte s-a născut în orasul Targu Ocna , România, într-o familie de sportivi profesioniști. Tatăl său Costel DiMofte, este un antrenor de haltere și un arbitru internațional. Raresh a practicat sportul întreaga copilărie, de la înot, caiac, handbal până la rugby. Viața lui plină de sesiuni de formare zilnică pentru diferite sporturi și o viață de familie bogată, care se deplasau cu tatăl său la concursuri, DiMofte s-a concentrat pe sarcini la îndemână. Nu a fost până la anii de liceu, când a început să se întrebe cine este cu adevărat și ce are de gând să facă cu viața sa. După un an de căutare sufletească, încercări și necazuri, DiMofte a descoperit că a jucat și nimic nu la putut întoarce. A studiat acționând timp de 1 an în pregătirea pentru examenul de admitere universitară. A aplicat celor mai bune două universități din România și a ales să rămână în Cluj-Napoca timp de 4 ani de activitate intensă de școală. După absolvire, DiMofte s-a mutat la București unde a rezervat roluri recente și episodice în seriale de televiziune, piese de teatru și diverse reclame.

Raresh sa mutat în America de Nord împreună cu soția sa în 2010 pentru a-și construi o carieră internațională în film și televiziune. Cu sediul în Vancouver, el a jucat roluri în numeroase filme și seriale americane (Wu Assassins, The Man in the High Castle, The Crossing, The 100, Salvation, Van Helsing, Vino la tata, The Tomorrow People, etc.) și spectacole de teatru.

2018 a adus Raresh premii internaționale și nominalizări la categoria „Cel mai bun actor și cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul său în Polymorphia și Kingspin. De asemenea, în 2015 a primit o nominalizare în teatrul de performanță extraordinară de către un actor în rol secundar pentru rolul său în filmul Blasted de Sarah Kane, regizat de Richard Wolfe la Teatrul Pi.

Raresh se bucură de lucrul la proiecte independente – proprii sau ai altor membri ai comunității locale indie. Cele mai recente filme finite sunt „Vino la tata”, „Polymorphia”, „Shelley” sau „Prometheus feminin”, „Fata pe autobuz” etc.

În afară de actorie, regiunea indie permite lui Raresh să experimenteze în scris, regizor, producție și fotografie atât în ​​film cât și în teatru. Este co-fondator al Bad Icon Production $ – compania, pe care a început-o cu soția sa, Nadia. În 2014 au negociat un acord de distribuție pentru filmul lor Fragilitate la Festivalul de Film de la Cannes.

Raresh se referă, de asemenea, la returnarea comunității și a voluntarilor la Raindance Vancouver.

sursa: https://www.imdb.com/name/nm2286983/bio?ref_=nm_ov_bio_sm

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on