Category: Evenimente Locale

WEEKEND CULTURAL la Târgu Ocna

Vineri, 1 octombrie 2021, ora 16:00 – Lansare de carte „PECETE DE IUBIRE”, scriitor Lucica Mușat;

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 10:00 – Festivalul Concurs de Muzică Ușoară și Populară ediția a IV a – „STEA PE PORTATIV”. Concurenții din orașul Târgu Ocna se pot înscrie fără a plăti taxa de participare.

Duminică, 3 octombrie 2021, ora 16:30 – Spectacol „ARMONII DE TOAMNĂ” – dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice cât și Zilei Mondiale a Educației.

Locația – Centrul Cultural „ION TALIANU” Târgu Ocna, intrarea este liberă respectând condițiile impuse de Covid19.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

Cupa Precista la fotbal !

În intervalul 9-10 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Parohia „Precista”-Târgu Ocna în parteneriat cu Protopopiatul Onești, Primăria orașului-statiune Târgu Ocna, a peste 14 parohii din Protopopiatele Onești și Moinești, a organizat cea de-a II-a ediție a „Cupei Precista” la fotbal.

Sub îndrumarea și cu implicarea directă a preoților Valentin Cojocaru și Andrei-Silviu Neicu, proiectul început în anul 2019 a reușit să adune prin sport, în jurul Bisericii, peste 200 de tineri, care pentru câteva zile au experimentat bucuria jocului, emoția și spiritul competiției.

Continuare >>>

Storytellers live la Salt & Blues în cadrul WEEK-END FEST X 3 la Târgu Ocna

Sir Blues Vali Racilă & Marcian Petrescu & Mihai Tacoi, au susținut duminică 29 aug 2021 , recitaluri „Salt and Blues” și Storytellers, pe scena Centrului Cultural ,,Ion Talianu”.


Sir Blues Vali Răcilă cântă blues tradiţional, hipnotic, ritmic, pasional, blues-ul care în urmă cu mai bine de două sute de ani a hrănit spiritual sclavii de pe plantaţiile de bumbac din sudul Americii de Nord şi muncitorii de pe şantierele Lumii Noi ce-şi începea expansiunea economică. Interpretarea vocală şi-o acompaniază alternativ cu patru chitare, pe care le poartă cu el peste tot, care au și nume : Chris, Esop, Gabrielle și Robert Johnson. În Viena – capitala muzicală a lumii – timp de şase săptămâni muzicieni şi personalităţi ale comunităţii internaţionale de blues se reunesc la Vienna Blues Spring. În 2015, Vali Răcilă a fost pe scenă. A făcut turnee în Austria, Belgia, a mai concertat la Londra, iar în ţară, peste tot unde a fost invitat.

Continuare >>>

Festivitatea de absolvire a promoției 2021 „Regele Mihai I – 100”

Festivitatea de absolvire a școlii reprezintă momentul care prefigurează construirea viitoarei cariere pentru care noua promoție de agenți de poliție penitenciară s-a pregătit timp de un an, sub coordonarea profesorilor și îndrumătorilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

În acest context, în data de 30 august 2021, în piațeta Primăriei orașului Târgu Ocna, a avut loc Festivitatea de absolvire a promoției 2021 –  ”Regele Mihai I – 100”, formată dintr-un număr de  260 absolvenți (din care 20 absolvenți școlarizați pentru sistemul penitenciar din Republica Moldova), respectiv 229 bărbați și 31 femei, școlarizați la sediul de la Târgu Ocna și la structura arondată de la Arad.

Continuare >>>

Foto: DRUMUL EROILOR

Galerie foto

Premierea sportivilor participanți la Turul Eroilor

Galerie foto

Expoziție de artă plastică – Mihai Nechita-Burculeț

Centrul Cultural ”Ion Talianu” a găzduit și v-a găzdui timp de 2 săptămâni, vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist plastic Mihai Nechita-Burculeț. De-a lungul timpului, artistul și-a definit un stil propriu și o individualitate plastică.Lucrările sale transmit stări, dispoziții sufletești, superb exprimate pictural.

Născut în județul Iași, în satul Sarca, pictorul a arătat încă din copilărie un mare interes față de peisajul și natura înconjurătoare a satului său natal, ale cărui culori și forme s-au regăsit mai târziu în picturile sale.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 1994, Mihai Nechita – Burculeț și-a desăvârșit pregătirea sub îndrumarea pictorului Victor-Mihăilescu Craiu, de la care deprinde o mare pasiune, dar și un mare respect pentru gestul pictural. Absolvent atât al Facultății de Arte plastice din Iași, cât și al Facultății de Muzeologie din București, pictorul Mihai Nechita Burculeț își desfășoară din 1977 activitatea în orașul Târgu Ocna, slujind neîncetat arta, aducând prin ea bucurie, căldură și sensibilitate celor din jur.Lucrările sale și-au găsit un binemeritat loc în colecții muzeale prestigioase sau în expoziții personale și de grup, fiind apreciate atât în țară, cât și în străinătate.

Lucrările pictorului se regăsesc în colecții particulare în Franța, Germania, Olanda, Canada, Israel, Anglia și România.Invităm la acest eveniment pe toți iubitorii artelor plastice, asigurându-i că vor avea parte de o călătorie emoționantă în universul unui artist care a știut să păstreze mereu o privire pe cât de proaspătă, pe atât de profundă asupra lumii din afara și dinlăuntrul său.

Vernisajul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și de distanțare socială. Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

Foto : Inaugurare Centrul Cultural „Ion Talianu”

Galerie foto

Foto : Hramul ,,Adormirii Maicii Domnului” -Biserica Precista 2021

Galerie foto

Model de viata – 50 de ani de casatorie Tirgu Ocna 2021

Galerie foto

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on