Category: Stiri Locale

Sarbatoare – Biserica “Sfânta Treime” din Cartierul Gura Slanic isi serbeaza hramul

Biserica Sf.Treime, din cartierul Gura- Slănic, oraşul Tg.-Ocna, este construită din piatră la anul 1820 cu o turlă şi acoperită cu tablă.

Forma bisericii este de corabie şi nu se cunoaşte numele constructorului. Este tencuită şi văruită în exterior.

Este ctitoria Arhimandritului Iacob, şi a celor care s-au milostivit. Acest arhimandrit era superiorul mănăstirii Măgura Ocnei, iar biserica Sf. Treime se află imediat la poalele muntelui Măgura la depărtare de mănăstire de cca. 1km. La început a fost metocul Mănăstirii Măgura, iar apoi a devenit biserică filială a bisericii Răducanu după care în anul 1967 a devenit biserica de parohie deservind enoriaşii din cartierul Gura- Slănicului, al oraşului Tg. Ocna.

Continuare >>>

Drumul Județean 116 Tg Ocna -Oituz, pe raza satului Bahna (Pirgaresti) inchis circulatiei auto

Conform avertizărilor de cod galben, portocaliu şi roşu în județul Bacău, și comuna Pârgăreşti, ca și unele comune vecine, a fost afectata de cantitățile masive de apă. Ploile abundente, torențiale si îndelungate au dus şi la avarierea Drumului Județean 116 Tg Ocna -Oituz, pe raza satului Bahna. Ca urmare a analizei făcute la fața locului în aceasta seară, la ora 01.45, s-au luat măsuri de securizare prin închiderea circulației în zona afectata.

Cod rosu

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va binecuvânta credincioșii din Orașul stațiune Tg.Ocna , duminica orele 17 la Biserica Precista

În Duminica Mare , Sărbătoarea binecuvântată a Rusaliilor , orele 17, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va binecuvânta credincioșii din Orașul stațiune Tg.Ocna prin rugăciune și o procesiune cu veșmântul Cuvioasei Maicii noastre Parascheva la Biserica Precista .

Amendat cu 1000 lei pentru aruncare deseuri amestecate pe malul râului Trotuș

În data de 18.06.2021 o echipă a Primăriei orașului Târgu Ocna, în urma unei sesizări telefonice, s-a deplasat pe str. Sălciilor, unde a identificat un atelaj /căruță, care transporta și intenționa să abandoneze deșeuri amestecate (moloz, resturi rigips, resturi lemn, resturi metalice) pe malul râului Trotuș.“Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor legale în vigoare, acesta trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminare/valorificare.“

Persoana identificată a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei.Mulțumim Postului de Jandarmi Târgu Ocna pentru implicare și sprijinul acordat în acțiunile comune! Împreună, luând atitudine civică, putem păstra orașul Târgu Ocna curat și să avem cursuri de apă îngrijite, protejând fauna și facilitând dezvoltarea vegetației în condiții de mediu sănătos.Acțiunile vor continua!

#GrijăPentruNatură#RespectPentruOameni

Admitere 2021 – Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

Au fost demarate înscrierile în vederea susținerii testării psihologice pentru participarea la concursul de admitere organizat, în anul 2021, de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna!Anunțul și cererea de înscriere pentru susținerea testării psihologice au fost postate pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, secțiunea Carieră – Admitere în instituții de învățământ – Admitere 2021.Drumul pare lung? Te ajutăm noi! Dă click aici: http://anp.gov.ro/…/scoala-nationala-de-pregatire-a…/

Continuare >>>

Cofetaria Acasa Targu Ocna – Angajeaza

Dragii noștri, ne mărim echipa! Căutăm o persoană drăguță și sociabilă, care să ne ajute să îi servim pe clienții noștri speciali! Să fie dornică să facă parte dintr-o echipă, cu multă răbdare, zâmbitoare, comunicativă, dispusă să învețe lucruri noi, la fel ca și viitoarea ei colegă, Giorgiana. Utilizarea calculatorului constituie un avantaj.De asemenea, mai avem nevoie de un ajutor în laborator, de o persoană serioasă, cu imaginație, îndemânatică, cu noțiuni de bază în profilul de activitate pe care îl desfășurăm și dornică de lucru în echipă!Dacă sunteți interesate sau aveți prietene/cunoștințe, în căutarea unui loc de munca, la sediul Cofetăriei ACASĂ, vă așteptăm cu un CV și pentru o discuție „face to face”!🤗

Facebook https://www.facebook.com/Cofetaria-Acasa-Targu-Ocna-101771164709091

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE DE ENERGIE ELECTRICĂ ÎN TÂRGU OCNA

Delgaz Grid anunță noi întreruperi temporare de curent electric în județ, dar asigură clienții că a redus numărul întreruperilor programate pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, pentru a minimiza disconfortul clienților.

Furnizarea curentului electric va fi întreruptă marți, 15 iunie, între orele 08.30 – 16.30, în orașul Târgu Ocna, zonele: PT 8, 9, 10, 12, 21, 27, 35, 44, străzile: Beleleu, Cărbunaru, Cimitir, Cimitirul Eroilor, Ciocan, Cireșilor, Comănescu Sublocotenent, Crișan, Crizantemelor, Daniela Caurea, Eremia Grigorescu, Gălean, Gheorghe Asachi, Gheorghe Doja, Aurora, Horia, Ion Creangă, Ion Diaconescu, Libertății, Liliacului, Luminii, Maior Nicolae Arbănaș, Mihail Kogălniceanu, Mușat Constantin, Nicolae Arbonus, Pârâul Vâlcele, Pinului, Poet Grămadă, Primăverii, Proletari, Prosperității, Republicii, Salinei, Țărăncuța, Trandafirului, Trotuș, Vâlcele (Târgu Ocna), Văleni, Victoriei, Vâlcele, Vlad Țepeș, Zimbrului.

Erasmus Real IT – 16 elevi cenegristi au plecat in Cipru

În această noapte, un grup de 16 cenegriști, dornici de aventură, însoțiți de doamna profesoară Cecilia Oancea și domnul profesor Ioan Botezatu, vor pleca într-o mobilitate în Cipru, în cadrul proiectului Erasmus „Real IT”. Le urăm drum bun, experiențe de neuitat și să se întoarcă cu bine! Vom încerca un jurnal de călătorie, iar prima pagină se deschide cu mărturia Danielei:”Lucrurile bune se întâmplă atunci când te aștepți cel mai puțin”, iar proiectul Erasmus de anul acesta este unul din acele lucruri bune care ni se întâmplă după un an și jumătate de reguli și restricții, perioadă în care întreaga lume s-a schimbat radical.Încă de când am aflat că școală noastră a fost inclusă în proiectul de anul acesta, cu toții am așteptat cu sufletul la gură experiența călătoriei ce promite să ne elibereze din închisoarea propriei locuințe, după prea mult timp petrecut în „școala online”.

Continuare >>>

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna reprezentată cu onoare la Campionatul Mondial de Hand to Hand Fighting în UZBEKISTAN 2021

În perioada 03 – 08 iunie 2021, Lotul Național al României la disciplina sportivă Hand to Hand Fighting,  în cadrul căreia au fost selecționați și personal si elevi ai Școlii Naționale Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, au reprezentat România la Campionatul Mondial de Hand to Hand Fighting, organizat în localitatea Tasken –  UZBEKISTAN.

Continuare >>>
http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on