Centrul Educativ Târgu Ocna promovează prevenirea delincvenței juvenile și a abandonului școlar prin dialog interactiv la Liceul ”Nadia Comăneci” din Onești

author
1 minute, 13 seconds Read

Centrul Educativ Târgu Ocna a dezvăluit că în această săptămână a avut loc o vizită deosebită la Liceul cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci” din Onești, ca răspuns la solicitarea repetată din partea conducerii instituției de învățământ.

Activitatea desfășurată a reunit 50 de elevi, care au avut oportunitatea de a intra în dialog direct cu 5 tineri custodiați în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna. În cadrul Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și abandonului școlar, participanții au abordat subiecte sensibile precum deciziile de viață, influența anturajului, pericolele viciilor și riscul pierderii libertății și a valorilor importante în viață.

Scopul principal al acestei inițiative este prevenirea, iar prin dialogul deschis și sincer, organizatorii își doresc să ofere elevilor perspectiva și înțelegerea necesare pentru a evita situațiile care ar putea conduce la pierderea libertății personale sau a valorilor precum familia și încrederea celor dragi.

“Decizia le aparține!”, subliniază reprezentanții Centrului Educativ Târgu Ocna, evidențiind importanța conștientizării și a responsabilității individuale în luarea deciziilor care pot influența parcursul personal și social al fiecăruia.

Această colaborare interinstituțională și educațională reprezintă un pas semnificativ în direcția promovării unui mediu școlar și social sănătos, în care tinerii sunt încurajați să-și asume controlul asupra propriilor alegeri și să înțeleagă consecințele acestora.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image