Deținuții de la Penitenciarul Bacău au vizitat Mănăstirea Măgura Ocnei și au ajutat la curățenie

author
1
1 minute, 42 seconds Read

Într-o zi cu semnificație religioasă deosebită, Sâmbăta Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, 23 martie 2024, un grup format din 10 persoane private de libertate din Penitenciarul Bacău a avut privilegiul de a participa la o activitate educativă inedită: o ieșire în comunitate la Mănăstirea Măgura Ocnei din orașul Târgu Ocna.

Cu inima deschisă către spiritualitate, acești deținuți au fost martorii unei experiențe transformătoare. În cadrul vizitei lor la mănăstire, au avut ocazia să se închine în biserica mănăstirii și să primească învățăturile pline de înțelepciune ale preacuvoioasei maici Filofteia Ciocan, stareța mănăstirii.

La rugămintea maicii stareță, acești oameni au avut oportunitatea să se implice activ în viața comunității monahale, oferindu-și ajutorul în procesul de curățenie de primăvară. Cu răbdare și dăruire, ei au greblat frunzele din incinta mănăstirii, contribuind astfel la menținerea frumuseții locului.

În semn de recunoaștere pentru efortul lor și ca semn al încurajării spre schimbare și regenerare, persoanele custodiate au fost răsplătite cu o masă modestă, dar plină de bucurie, cu mâncare de post, la trapeza mănăstirii. De asemenea, au primit în dar o iconiță cu Maica Domnului, un simbol al speranței și al căii spre lumină.

Această inițiativă specială a fost posibilă datorită implicării și deschiderii părintelui Daniel Masala și a celor implicați în organizarea și desfășurarea acestei activități inedite. Gestul lor nu doar că a adus bucurie și încurajare în sufletele celor implicați, ci a deschis și noi orizonturi de înțelegere și posibilități de reabilitare în sistemul penitenciar.

Această experiență oferă o lecție importantă despre puterea compasiunii, a iertării și a schimbării, subliniind că fiecare om, indiferent de greșelile trecutului, are potențialul de a găsi lumina și de a contribui pozitiv la comunitatea în care trăiește.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    bmj says:

    Cumva, acesti oameni lipsiti de libertate au avut privilegiul de a calca pe meleagurile sfinte si de a primi indrumarile preacuvoioasei maici Filofteia Ciocan, stareta manastirii. Imaginea lor grebland frunzele in incinta manastirii si bucurandu-se de o masa de post la trapeza, alaturi de parintele Daniel Masala, este cu adevarat impresionanta. Este impresionant sa vedem cum, printr-un gest simplu si plin de compasiune, acesta a reusit sa aduca speranta si incurajare in sufletele celor 10 detinuti, dar si sa deschida noi perspective pentru ei in sistemul penitenciar. Aceasta experienta ne aminteste ca fiecare om, indiferent de greselile din trecut, poate gasi lumina si poate contribui pozitiv la comunitatea in care traieste. O lectie importanta despre compasiune, iertare si schimbare. Sa fim mai deschisi si sa intelegem ca toti avem nevoie de o sansa la inceputul unei noi vieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image