Vineri, 15 martie 2024, la Penitenciarul Spital Tg. Ocna a avut loc un eveniment deosebit care ține să amintească de memoria şi istoria acestor locuri.

author
1 minute, 6 seconds Read

La inițiativa conducerii unității a fost inaugurat, binecuvântat și sfințit un mic spațiu muzeal, care să amintească de memoria tuturor celor care au fost închiși de-a lungul timpului la Spitalul Penitenciar Tg. Ocna, completând obiectivele Memorialului Târgu Ocna.

Penitenciarul, inaugurat în 1856, a ținut între zidurile sale generații întregi de deținuți care lucrau în adâncul Salinei din Tg. Ocna în condiții improprii.

Penitenciarul a fost populat, conform fotografiilor de epocă din muzeu, cu țărani răsculați la 1907, a servit drept garnizoană în cele două războaie mondiale și a fost loc de încercare pentru martirii și mărturisitorii din perioada comunistă.

Astăzi a fost evocată amintirea acestora precum și a celor care au lucrat în sistemul penitenciar.

Timpul le vindecă pe toate!

Mulțumim pentru sprijin Părintelui Paisie, de la Mănăstrirea Diaconești, Pr. Florin Smarandi, de la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare ”Constantin Brâncoveanu”, alături de domnul director al Școlii, comisar șef de poliție penitenciară Vasile Scutaru, precum și Pr. Daniel Mașala, preotul capelan al Penitenciarului Bacău.

Mulțumim, de asemenea, tuturor colegilor pentru sprijinul acordat bunului mers al momentului de astăzi și pentru cele pe care ni le propunem în viitor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image