Andrei Făgărășan, strănepotul Generalului Virgil Bădulescu a vizitat orasul Targu Ocna

author
1
2 minutes, 22 seconds Read

Marti, 12 martie 2024, am avut plăcerea de a fi vizitați la sediul instituției Primăria Orașului Târgu Ocna de domnul Andrei Făgărășan, strănepotul Generalului Virgil Bădulescu.

Un tânăr născut, crescut și educat în Statele Unite ale Americii, cu familia locuind de două generații acolo, este absolvent a unei universități de peste ocean și a urmat în această perioadă un stagiu de specializare la Bruxelles în cadrul unei instituții a Comisiei europene. Ceva din interiorul sufletului l-a determinat să facă o vizită și în România.

Din dorința de a reconfigura traseul istoric parcurs de strămoșul său, pașii l-au călăuzit pe plaiurile moldave unde Batalionul de Vânători de Munte condus de maiorul Virgil Bădulescu, a participat în luptele de la Cireşoaia, Oituz, Coşna şi Târgu Ocna din 1917. În semn de preţuire, respect şi recunoştinţă, în prezent, o unitate de vânători de munte poartă numele întemeietorului primului batalion de vânători de munte, iar în diverse muzee ale unităţilor militare tronează la rang de cinste fotografia acestui brav ofiţer.

Cunoașterea arborelui genealogic este esențială pentru a ne înțelege ca indivizi. Aceasta este baza existenței noastre și adesea ne oferă informații valoroase despre anumite experiențe pe care le trăim în prezent.

Împreună cu colegii funcționari din primărie, am prezentat câteva fragmente din istoria localității, povestind fapte de glorie a Vânătorilor de Munte conduși la acea dată de străbunicul său, în contextul Primului război mondial. Discuțiile au continuat despre cum se vede prin ochii unui tânăr american, dar cu rădăcini românești, Europa și România, cât suntem de cunoscuți sau recunoscuți de societatea americană.

Deși vremea astăzi a fost mohorâtă, cu o ploaie măruntă, l-am condus pe domnul Andrei Făgărășan într-o vizită pe muntele Măgura la Monumentul Eroilor și pe dealul Cireșoaia, la Schitul, crucile eroilor și monumentul închinat exclusiv Vânătorilor de Munte. Găsirea unor însemne și fotografii ale străbunicului și ale camarazilor de arme, existente în muzeu i-au produs o stare deosebită.

Întâlnirea emoționantă, marcată de un real patriotism și totodată bucurie și prietenie legată intre noi, s-a încheiat prin oferirea câtorva suveniruri ale comunității noastre, ce transmit simbolurile de Frumusețe, Eroism și Credință ale orașului stațiune Târgu Ocna.

Respect, domnule Andrei Făgărășan, pentru dorința, efortul și determinarea de a găsi și descoperi urmele și faptele străbunilor !

Astăzi, Târgu Ocna și-a făcut încă un prieten!

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    cardrecenziigoogle.ro says:

    Este un gest frumos si emotionant sa vedem ca un tanar american, cu radacini romanesti, isi doreste sa descopere traseul si faptele stramosilor sai. E important sa intelegem arborele nostru genealogic, pentru a ne cunoaste si a ne intelege ca indivizi. Felicitari pentru efortul depus in a ne prezenta istoria orasului nostru si pentru primirea calda. Suntem mandri sa stim ca orasul nostru este recunoscut si apreciat in afara granitelor tarii noastre. Cu drag, Targu Ocna isi saluta noul prieten – domnul Andrei Fagarasan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image