Centrul Educativ Târgu Ocna a fost prezent la Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” la simpozionul cu titlul ,,1 decembrie – Ziua Națională a României”

author
1 minute, 12 seconds Read

#origini#neam#identitate#unire🇷🇴

“Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii” Nicolae Iorga.

In data de 28 noiembrie 2023, la invitatia Comenduirii Garnizoanei Bacău, Centrul Educativ Târgu Ocna a fost prezent la Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” care in colaborare cu Garnizoana Bacău, Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I” – Filiala Bacău, Societatea Numismatică Română – Secția Bacău, Școala Gimnazială ,,Alecu Russo” Bacău, Colegiul Național de Artă ,,George Apostu” Bacău și Uniunea Scriitorilor din România- Filiala Bacău au organizat simpozionul cu titlul ,,1 decembrie – Ziua Națională a României” la Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” din municipiul Bacău.

Simpozionul a marcat un eveniment care a inflacarat poporul roman, nascut acum peste 2000 de ani. Plecand de la Burebista si Decebal, trecand spre Bogdan si Dragos, caznindu-ne spre Barabab Intemeietorul, fiind binecuvantati cu Alexandru Cel bun, Stefan Cel Mare si Tepes, dandu-ne sperante cu Mihai cel Viteaz, punandu-ne la incercare cu fanariotii, ambitiosi ca Tudor Vladmidmirescu, Balcescu si Avram Iancu, constientizandu-ne indentitatea cu Alexandru I. Cuza, renascand si obtinand indepedenta cu Carol I si trezindu-ne din somnul cel de moarte cu Ferdinand I, totul culminand cu Unirea din 1918.

La finalul activității a avut loc vernisajul unei expoziții de medalii dedicate Marii Uniri, din colecția personală a domnului profesor Vilică Munteanu din cadrul Societății Numismatică Română – Secția Bacău.

I.M.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image