MEDALII DE AUR PENTRU LICEUL TEHNOLOGIC TG.OCNA LA SALONUL INTERNAȚIONAL DE INVENȚII UGAL INVENT

author
1 minute, 44 seconds Read

,, Nu cunosc nimic mai încurajator decât capacitatea omului de a se ridica în viață prin propriile strădanii”, spunea Henry David Thoreau, citat foarte potrivit pentru elevii Liceului Tehnologic Tg.Ocna, Pirvu Andrei și Botezatu Cristian, de la clasa a X-a A, care, împreună cu profesorii coordonatori, Prof.dr.ing.Vartolomei Nicoleta și Prof.gr.I.ing.Tănasă Simina, au ridicat strălucitorii lauri ai câștigătorilor și au pus numele școlii pe harta valorilor naționale. Salonul Internațional UGAL INVENT, ediția a VI-a, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi Black Sea Universities Network, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) şi Forumul Inventatorilor Români (FIR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi, a fost scena afirmării lor. Elevii noștri au fost dovada vie că perseverența nu poate avea decât o unică finalitate-succesul, iar profesorii coordonatori le-au pavat calea sprea acesta.

Dintre cele 280 de cercetări, invenții și inovații susținute de institute de cercetare, universități, societăți, licee, invenția Liceului Tehnologic Tg.Ocna a fost remarcată și apreciată, în mod deosebit, obținând următoarele premii:

1. Medalie de aur din partea Salonului de Inovare si Cercetare, Ugal Invent 2023;

2. Cupa și premiul special din partea Universității Lucian Blaga din Sibiu;

3. Diplomă de excelență – Institutul de cercetare-dezvoltare pentru mașini și instalații destinate agriculturii și industriei alimentare ( INMA BUCUREȘTI).

De asemeni, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Tg.Ocna, Prof.dr.ing.Vartolomei Nicoleta si Prof.gr.I.ing.Tănasă Simina, au obținut medalia de aur și diplomă de excelență, acordată de INMA București pentru tema de cercetare ,,Influența adaosului de pudră de măceșe asupra calității iaurtului” realizată în colaborare cu doamnele Conf.dr.ing. Alisa Aruș si Sef.Lucrări. dr.ing.Platon Nicoleta de la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image