Cu ocazia programului „Săptămâna verde”, 30 de elevi din cadrul Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” au vizitat Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna.

author
1 minute, 16 seconds Read

În data de 09.11.2023, în cadrul activităților desfășurate cu ocazia programului „Săptămâna verde”, 30 de elevi din cadrul Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” au vizitat Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna.

În deschiderea vizitei, elevilor le-a fost prezentat filmul „Carte deschisă”, film în care sunt evidențiate principalele activități desfășurate de către elevii școlii noastre, iar ulterior, aceștia au avut ocazia de a vizita școala: săli de curs, simulatorul de specialitate, cabinetul de cunoaștere a armamentului, sălile de e-learning, sala de consiliu, pavilionul de cazare, cantina pentru servirea mesei și terenul de fotbal în aer liber.

Elevilor aflați în vizită le-au fost prezentate procedura de accedere în poliția penitenciară, specificul și complexitatea profesiei de polițist de penitenciare, precum și beneficiile alegerii unei cariere profesionale în sistemul penitenciar.

Vizitele au inclus și prezentarea Memorialului Târgu Ocna compus din Muzeul Penitenciarelor, Biserica închinată martirilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste, capela școlii și Calea Martirilor. Cu această ocazie, preotul capelan Florin SMARANDI le-a oferit elevilor o remarcabilă lecție de istorie privind perioada comunistă, subliniind sacrificiul martirilor pentru apărarea valorilor naționale și a dreptului poporului român la credință și libertate.

Vizitatorii, mici și mari, au părăsit școala noastră încântați de clipele petrecute alături de noi, iar unii dintre ei chiar cu dorința de a deveni polițiști de penitenciare și de a purta uniformă.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image