Campania „SpuneNU” a debutat astazi in Onesti, in prezenta a peste 300 de profesori, elevi si parinti

author
1 minute, 51 seconds Read

Campania „SpuneNU” a debutat marti 03.10.2023, la Cinema Capitol din Onești, într-o impresionantă adunare ce a reunit peste 300 de elevi, cadre didactice și părinți. La eveniment au participat prefectul de Bacau, primarul din Onesti, reprezentanti ai Bisericii , sefi din invatamant, politie si jandarmerie, penitenciare din Targu Ocna.

Campania presupune trei paliere de acțiune – elevi, profesori și părinți – printre obiectivele specifice urmărite fiind informarea a 5000 de elevi cu privire la riscurile consumului de substanțe psihoactive, a 670 de părinți, precum și instruirea a 335 de cadre didactice pe linia prevenirii consumului de droguri în școli și în proximitatea acestora.

Nu e nevoie să o pățeşti pe propria piele ca să realizezi că drogurile sunt un drum cu sens unic, la capătul căruia pierzi tot: sănătate, libertate şi, în cele din urmă, viața. Să ştiți că nu e nimic cool în a încerca substanțe interzise pentru a satisface aşteptările unui anturaj sau a primi validarea grupului din care faceți parte. Dimpotrivă, e doar pasul decisiv pentru a deveni prizonierii unei dependențe ale cărei urmări pot fi – şi adeseori chiar sunt – catastrofale. De ce să vă faceți rău cu bună ştiință, doar pentru a face pe plac celorlalți, când puteți alege, spre binele vostru, propriul drum, unul diferit de drumul cu sens unic al drogurilor? Sunteți la vârsta când poate vedeți în adulți şi autorități un adversar cu care nu vă puteți înțelege. Cu toții am trecut prin vârsta la care vedeam lumea astfel: nu e decât o scurtă etapă pe care o veți depăşi, aşa cum şi noi am făcut-o la vremea noastră. Nu se termină totul la 14-16 ani. Vă asigur că înainte vă aşteaptă o viață ce merită să fie descoperită şi trăita în toate dimensiunile ei, iar uzul de substanțe interzise vă privează tocmai de acest miracol al descoperirii vieții în toată plinătatea ei: călăuziți-vă curiozitatea spre acest obiectiv, nu spre consumul de droguri.” a precizat prefectul de Bacau – Lucian Bogdanel

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image