Proiectul Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine!” în seculara urbe a Târgu Ocnei.

author
2
1 minute, 29 seconds Read

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, proiectul Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine!” s-a desfășurat în după amiaza zilei de marți 12 septembrie 2023 și în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului ” din Târgu Ocna.

Protopopiatul Onești sub atenta coordonare a părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu, în colaborare cu Asociația Patmos și parohiile din zonă a oferit elevilor din unitățile școlare din arealul orașului-stațiune peste 250 de pachete cu rechizite și un număr de 60 ghiozdane.

Activitatea a debutat cu un moment de rugăciune specific Deschiderii unui Nou An Școlar la care au participat preoți din parohiile urbei precum și preoți cadre didactice.

În continuare părintele Andrei Silviu Neicu a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Părintelui Arhiepiscop IOACHIM, mulțumind totodată cadrelor didactice, părinților și copiilor prezenți.

Un moment inedit l-a constituit și interacțiunea cu cei mici, părintele Silviu Butucaru provocându-i în acest sens printr-un set de întrebări la descoperirea unor valori comune pe care Biserica și Școala le împărtășesc.

După împărțirea pachetelor cu rechizite toți cei prezenți au gustat din cele pregătite cu drag de organizatori și partenerii lor.

Credem cu adevărat că împreună cu intrarea sutelor de elevi astăzi în Biserica au intrat și miile de îngeri după cum reiese din rugăciunea rostită în cor.

„Fie, Doamne, mila Ta spre noi, încât prin lucrarea Ta cea nevăzută, toți elevii la cunoștința Adevărului să vină și împreună să slăvim Numele Tău cel Sfânt, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.”

Similar Posts

2 Comments

  1. avatar
    Wikis says:

    Felicitari pentru aceasta initiativa frumoasa si inchegata ce leaga cultura si spiritualitatea, aducand mangaiere si binecuvantare elevilor din invatamantul orasului-statiune! Dumnezeu sa binecuvanteze intregul efort depus de toti organizatorii pentru un inceput de an scolar cat mai facil pentru cei mici.

  2. avatar
    Escorte says:

    Felicitari pentru proiectul „Lasati Copiii sa Vina la Mine!” si multumiri speciale Parintelui Arhiepiscop IOACHIM pentru binecuvantarea acestui proiect, care ofera sansa multor copii din tinut sa-si inceapa anul scolar cu ganduri bune si optimism. Eforturile organizatorilor si partenerilor dovedesc ca serviciul fata de cei mai mici si nevoiasi este scopul suprem al Bisericii, iar proiectul a fost un exemplu incurajator al acestui mesaj universal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image