Orașul Târgu Ocna a primit vizita Ambasadorului Israelului în România!

author
2 minutes, 36 seconds Read

Orașul Târgu Ocna a primit vizita Ambasadorului 🇸🇻Israelului în 🇹🇩România!

Sâmbătă 15 iulie 2023, Excelența Sa Reuven AZAR, Ambasadorul Israelului în România, a efectuat o vizită oficială la noi în oraș.

Întâlnirea a avut loc în sediul Primăria Orașului Târgu Ocna.

În calitatea mea de gazdă, împreună cu directorul sucursalei Salina Târgu Ocna – Salt mine Targu Ocna, domnul Dominic Bogdan și colegii funcționari ai instituției publice locale, am prezentat date despre istoria orașului, dezvoltarea sa bazată pe principalele resursele naturale existente: sarea și petrolul, precum și poziția geografică de așezare în acest areal de semidepresiune, pe cursul râului Trotuș.

Am subliniat implicarea comunității evreiești locale în planul economic, urbanistic, social și de învățământ în perioada anterioară, pe toată durata existenței familiilor în zonă.

Domnul director al Salinei Târgu Ocna – inginer Dominic Bogdan, a prezentat dezvoltarea actuală a exploatării de sare și cu sprijinul tehnologiilor produse de către specialiștii tehnici din Israel, precum și pașii făcuți de întreprindere în creșterea capacităților de primire turiști în baza subterană de tratament și agrement de asemenea ștrandul cu apă sărată naturală.

Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care orașul Târgu Ocna și-o dorește cu mediul de afaceri israelian, cu instituții de învățământ de toate categoriile cu antreprenori specializați în turism, servicii, sănătate, regenerare urbană și nu numai.

Am adus recunoștință pentru sprijinul acordat orașului Târgu Ocna în perioada 2005 -2006, domnului Herman Victorov cetățean din Israel, născut în Târgu Ocna și locuitor împreună cu familia sa în perioada copilăriei în orașul nostru, (declarat Cetățean de Onoare) care a susținut financiar achiziționarea conductei magistrale de apă potabilă și refacerea rețelei distruse ca urmare a calamităților catastrofale generate de inundații.

În cadrul întâlnirii, E.S. Reuven AZAR a mulțumit pentru primirea făcută, pentru ospitalitate și a exprimat întreaga disponibilitate pentru a consolida cooperarea mediului de afaceri și antreprenorial, prin intermediul Ambasadei statului Israel la București, cu cel local, precum și pentru identificarea de noi oportunități de colaborare între instituții, diverse organisme sau societăți de producție, ce pot aduce plusvaloare respectiv dezvoltare durabila a orașului stațiuneTârgu Ocna, respectiv, a întregii văi a Trotușului.

O vizită de lucru a E.S. dl. Reuven Azar – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar a Statului Israel în România, care ne-a onorat și prin care suntem convinși că relațiile de prietenie se vor dezvolta în viitor.

Vă mulțumesc domnule Ambasador în numele locuitorilor orașului Târgu Ocna, pentru acest eveniment emoționant și plin de bucurie.

Pentru organizarea acestei vizite aducem mulțumire respectabilului medic și profesor Adrian Cotârleț- managerul Spitalului de Urgență Moinești, precum și distinsei doamne Irene Gall, prilej prin care le transmitem încă o dată salutul nostru de prietenie și respect.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image