Festivitatea de încheiere a Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și abandonului școlar, Ediția a VI-a.

author
2 minutes, 36 seconds Read

#CentrulEducativTarguOcna

#ProtoieriaOnesti

#psihosocial

#educatie

Festivitatea de încheiere a Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și abandonului școlar, Ediția a VI-a.

​ În data de 20.06.2023, ne-am adunat, cu mic, cu mare în cadrul Protoieriei Onești, elevi și profesori, preoți și diriginți, polițiști de penitenciare și persoane internate, unde a avut loc Festivitatea de încheiere a Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și abandonului școlar, Ediția a VI-a. A fost un prilej excelent pentru toți cei prezenți să împărtășească emoțiile, gândurile lor, experiențele trăite în cadrul fiecărei întâlniri cu minorii și tinerii custodiați în Centrul Educativ Târgu Ocna, am vorbit despre ce am făcut și despre ce dorim să facem mai departe, despre realizări și posibilități de îmbunătățire. 10 din tinerii custodiați în centru au venit din nou în fața tuturor și, cu emoție, au transmis impresiile lor despre întâlnirile noastre, dând încă o dată dovadă de curaj și deschidere.

​ Pe lângă numeroasele obiective pe care le-am avut în vedere în cadrul fiecărei întâlniri, scopul nostru principal a fost să facilităm conștientizarea și să mobilizăm schimbarea pozitivă. Suntem onorați că ne-am aflat în rândul elevilor și cadrelor din unitățile de învățământ și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem în noul an școlar. Noi venim cu experiența noastră, cu jocuri de echipă și suprize, voi cu deschidere, entuziasm și întrebări multe…totul pentru a ne dezvolta ÎMPREUNĂ!

​Feedback-ul participanților este esențial pentru noi, vă transmitem mai jos impresiile lor:

,,Din întâlnirea cu tinerii de la Centrul Târgu Ocna am învățat că orice greșeală mai gravă poate avea consecințe neplăcute, că trebuie să gândim de mai multe ori înainte de a face o faptă care ne va costa pe viață . Aceste lucruri le-am descoperit din povestea fiecărui copil din centru. Pot spune și că am constatat că unele greșeli pot fi reparate, dar trebuie să avem grija cu cine ne petrecem timpul’’( A.A. -clasa VII-a 😎).

,,În urma activității desfășurate cu tinerii de la Centru , am realizat că nu toți cei din jurul meu sunt prieteni adevărați și nu toți dau sfaturi bune. M-a impresionat faptul că acești tineri au avut curajul de a recunoaște faptele săvârșite și am văzut că sunt dornici să-și schimbe viața în bine. Pe viitor o să am grijă să spun NU propunerilor care îmi pot distruge viața și viitorul!’’(B.D. -clasa a VII-a A).

,, Ascultând poveștile de viață ale acestor tineri și văzând regretul din ochii lor, mi-am dat seama ce ar fi bine să fac în viitor, ce să nu fac și am învățat cum să previn faptele rele. Îmi doresc foarte mult să pot vizita Centrul împreună cu clasa și doamna dirigintă. (M.E. -clasa a VII-a A).

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image