Festivalul antic si medieval ,,O calatorie fascinanta in timp” la Targu Ocna

author
1 minute, 21 seconds Read

Duminică 21 mai 2023 începând cu ora 10:00 are loc 𝕱𝖊𝖘𝖙𝖎𝖛𝖆𝖑𝖚𝖑 𝖆𝖓𝖙𝖎𝖈 ș𝖎 𝖒𝖊𝖉𝖎𝖊𝖛𝖆𝖑 „𝕺 𝖈ă𝖑ă𝖙𝖔𝖗𝖎𝖊 𝖋𝖆𝖘𝖈𝖎𝖓𝖆𝖓𝖙ă î𝖓 𝖙𝖎𝖒𝖕 în Parcul Măgura.

Invităm toți iubitorii de istorie de la mic la mare să participe la demonstrații de tehnică militară, reconstituiri istorice ale luptelor dintre carpii liberi și romani, dar și ale bătăliilor dintre răzeșii lui Ștefan cel Mare și turci.

Pentru a introduce copiii în atmosfera antică și medievală vor fi organizate diferite activități iar cei mici vor putea exersa meșteșugurile din atelierele carpilor și romanilor specifice acelei perioade:

✅atelier prelucrarea lemnului;

✅ monetărie, (se poate prelucra propria monedă și păstra ca amintire);

✅ jocuri romane interactive;

✅ tir cu arcul;

✅atelier de ceramică și pictură;

✅ atelier de copiere a scrisului antic și cartografiere;

✅ mărgelit ( confecționare bijuterii și accesorii) și țesătorie;

✅ jocuri cu replici din lemn de săbii și scuturi.

Festivalul antic și medieval este o oportunitate excelentă de a experimenta istoria într-un mod interactiv și distractiv. Este o ocazie excelentă pentru cei dornici de a învăța mai multe despre acele perioade și de a înțelege mai bine cum era viața în acele timpuri.

De la acest eveniment inedit nu o să lipsească târgul de sclavi, scenele interactive de luptă antice și medievale și multe alte suprize.

Evenimentul este susținut de Primarul și Consiliul local al orașului Târgu Ocna în colaborare cu Acum TV KIT și Asociația Veteres Milites-Sibiu, Ignis Vultus, Ambulanta DACOMED Iasi şi Ludus Apulensis și are ca scop promovarea tradiţiilor şi istoria înaintașilor noștri.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image