Exercițiu de pregătire la Școala Agenților de Penitenciare

author
1 minute, 23 seconds Read

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au participat la un exercițiu tehnico-tactic cu tema “Prevenirea și stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor”. Activitatea a fost organizată în colaborare cu Detașamentul de Pompieri Onești și s-a desfășurat în data de 27 aprilie 2023, conform calendarului de activități privind programul de educație preventivă în domeniul situațiilor de urgență pentru anul 2023.

Elevii au fost instruiți de specialiștii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești cu privire la acordarea primului ajutor în caz de accident rutier, sufocare, hemoragii, plăgi, entorse, fracturi, arsuri și intoxicații, dar și cu privire la modul de reacționare eficient în cazul producerii unui incendiu. Activitatea a fost interactivă, elevii adresând întrebări și participând la demonstrațiile practice sub coordonarea specialiștilor.

Această activitate a fost foarte bine primită de către elevi, aceștia fiind foarte receptivi la informațiile prezentate și purtând un dialog constructiv cu specialiștii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești. Prin intermediul acestei activități, elevii au înțeles importanța pregătirii în caz de situații de urgență și impactul pe care acțiunile minore de pregătire le pot avea în limitarea și înlăturarea efectelor negative produse de o astfel de situație.

Pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, aceste activități reprezintă o oportunitate de a pregăti elevii pentru a reacționa în diverse situații deosebite și de a completa procesul de pregătire pe care îl parcurg în cadrul instituției.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image