Primaria Targu Ocna – Comunicat 𝙘𝙪 𝙥𝙧𝙞𝙫𝙞𝙧𝙚 𝙡𝙖 𝙨𝙞𝙩𝙪𝙖𝙩̦𝙞𝙖 𝙖𝙧𝙗𝙤𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧/𝙢𝙤𝙡𝙞𝙯𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙖𝙟𝙪𝙣𝙨̦𝙞 𝙡𝙖 𝙢𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚, 𝙖𝙢𝙥𝙡𝙖𝙨𝙖𝙩̦𝙞 𝙞̂𝙣 𝙯𝙤𝙣𝙖 𝙋𝙞𝙖𝙩̦𝙚𝙩𝙚𝙞 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙚 𝙉𝙚𝙜𝙧𝙞

author
2 minutes, 39 seconds Read

🔴În cadrul Proiectului ’’Valorificare turistică și modernizare infrastructură specifică în stațiunea balneoclimatică Târgu Ocna’’, este inclusă și refacerea Piațetei Costache Negri prin realizarea de lucrări, precum: amenajarea de spații verzi și betonate; amenajarea unei zone destinată defilărilor și prezentărilor; dotarea cu mobilier urban modern precum pergole, bănci și module din lemn, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat care să se încadreze în arhitectura specifică zonei; dotarea piațetei cu sisteme WI-FI; realizarea unui sistem de irigații modern pentru suprafetele verzi amenajate precum şi a unui sistem de preluare a apelor pluviale de pe întreaga suprafață a piațetei; refacerea sistemului de iluminat prin realizarea unui sistem de alimentare cu energie electrică subteran.

𝘗𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘯𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘵 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘴𝘶𝘱𝘶𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘣𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪𝘪 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘦 𝘪̂𝘯 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 2016-2017 𝘴̦𝘪 𝘢𝘱𝘳𝘰𝘣𝘢𝘵 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘏𝘰𝘵𝘢̆𝘳𝘢̂𝘳𝘦𝘢 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘓𝘰𝘤𝘢𝘭 𝘛𝘢̂𝘳𝘨𝘶 𝘖𝘤𝘯𝘢.

✔️Lucrările premergătoare implementării proiectului cuprind analiza și soluțiile identificate pentru relocarea arborilor, arbuștilor, a trandafirilor și a plantelor din specia Yucca, existente în zona verde din fața clădirii Primăriei orașului Târgu Ocna, care trebuie eliberată.

Astfel, trandafirii și plantele din specia Yucca vor fi încadrate în arhitectura peisagistică a Parcului trandafirilor iar liliecii și brazii mici vor fi mutați în Parcul Măgura.

𝙈𝙤𝙡𝙞𝙯𝙞𝙞 𝙢𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙯𝙤𝙣𝙖 𝙥𝙞𝙖𝙩̦𝙚𝙩𝙚𝙞 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙯𝙞𝙣𝙩𝙖̆ 𝙪𝙣 𝙜𝙧𝙖𝙙 𝙙𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙘𝙪𝙡𝙤𝙯𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 𝙢𝙖𝙭𝙞𝙢 𝙙𝙚 𝙧𝙪𝙥𝙚𝙧𝙚 𝙡𝙖 𝙫𝙖̂𝙣𝙩 𝙫𝙤𝙧 𝙛𝙞 𝙩𝙖̆𝙞𝙖𝙩̦𝙞 𝙞̂𝙣 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙢 𝙨𝙞𝙡𝙫𝙞𝙘 𝙨̦𝙞 𝙙𝙪𝙥𝙖̆ 𝙤𝙗𝙩̦𝙞𝙣𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙖𝙫𝙞𝙯𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙣𝙚𝙘𝙚𝙨𝙖𝙧𝙚.

Pericolul a fost identificat în urma intensificării vânturilor puternice din perioada anterioară, fapt consemnat de către Comitetul local pentru Situații de Urgență, reunit imediat după încetarea avertizărilor meteo (cod portocaliu) și care a stabilit verificarea arborilor care prezintă pericol de rupere și prăbușire.

🔴𝙈𝙤𝙡𝙞𝙯𝙞𝙞 𝙖𝙢𝙥𝙡𝙖𝙨𝙖𝙩̦𝙞 𝙞̂𝙣 𝙖𝙥𝙧𝙤𝙥𝙞𝙚𝙧𝙚𝙖 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪𝙡𝙪𝙞 𝘾𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡 𝙄𝙤𝙣 𝙏𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣𝙪, 𝙥𝙧𝙚𝙯𝙞𝙣𝙩𝙖̆ 𝙪𝙣 𝙧𝙚𝙖𝙡 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙘𝙤𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙨𝙞𝙜𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩̦𝙖 𝙘𝙚𝙩𝙖̆𝙩̦𝙚𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙨̦𝙞 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙜𝙧𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚𝙖 𝙘𝙡𝙖̆𝙙𝙞𝙧𝙞𝙞 𝙘𝙖 𝙪𝙧𝙢𝙖𝙧𝙚 𝙖 𝙢𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞𝙞, 𝙗𝙤𝙡𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙨̦𝙞 𝙞̂𝙣𝙖̆𝙡𝙩̦𝙞𝙢𝙞𝙞 𝙖𝙘𝙚𝙨𝙩𝙤𝙧𝙖, 𝙛𝙞𝙞𝙣𝙙 𝙨̦𝙩𝙞𝙪𝙩 𝙛𝙖𝙥𝙩𝙪𝙡 𝙘𝙖̆ 𝙖𝙘𝙚𝙖𝙨𝙩𝙖̆ 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙚 𝙙𝙚 𝙘𝙤𝙣𝙞𝙛𝙚𝙧𝙚 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙙𝙞𝙨𝙥𝙪𝙨𝙖̆ 𝙡𝙖 𝙥𝙧𝙖̆𝙗𝙪𝙨̦𝙞𝙧𝙞 𝙘𝙖𝙪𝙯𝙖𝙩𝙚 𝙙𝙚 𝙫𝙖̂𝙣𝙩𝙪𝙧𝙞 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙧𝙣𝙞𝙘𝙚, 𝙞̂𝙣𝙧𝙖̆𝙙𝙖̆𝙘𝙞𝙣𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙡𝙤𝙧 𝙛𝙞𝙞𝙣𝙙 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙛𝙞𝙘𝙞𝙖𝙡𝙖̆ 𝙨̦𝙞 𝙩𝙧𝙖𝙨𝙖𝙣𝙩𝙖̆.

Urmările prăbușirii acestora pot fi fatale și dezastruoase, amintind aici despre ruperea stejarului de pe strada Vultur care a distrus în totalitate o proprietate, ruperea unor ramuri masive ale arborilor din Parcul Măgura în timpul manifestărilor de zilele orașului, fapt care putea periclita viața și sănătatea cetățenilor care au fost prezenți la această manifestare, precum și ruperea salcâmilor de pe strada Tisești care au căzut pe trotuar și pe zona carosabilă, fiind un real pericol.

𝙈𝙚𝙙𝙞𝙪𝙡 𝙞̂𝙣𝙘𝙤𝙣𝙟𝙪𝙧𝙖̆𝙩𝙤𝙧 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙪𝙣𝙖 𝙙𝙞𝙣 𝙥𝙧𝙞𝙤𝙧𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞𝙡𝙚 𝙖𝙙𝙢𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩̦𝙞𝙚𝙞 𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙚 𝙡𝙤𝙘𝙖𝙡𝙚 și ca măsură compensatorie, Primăria orașului Târgu Ocna are în derulare acțiuni de plantare a diferitelor specii de arbori și arbuști prin proiectul 🌳’’Plantăm fapte bune în România’’🌳, care are ca obiectiv construirea unei păduri urbane în Parcul Măgura. Prima acțiune de acest fel s-a desfășurat în data de 3 martie 2023, prin plantarea a 110 arbori și arbuști, urmând ca în data de 23 martie 2023, să aibă loc cea de a doua etapă a Proiectului.

👉Întrucât primăvara este cel mai propice anotimp pentru desfășurarea lucrărilor specifice de relocare, plantare sau tăiere, acestea au loc în această perioadă, sub atenta supraveghere și cu consultarea permanentă a instituțiilor abilitate.

În urma acestor activități va fi asigurată protecția persoanelor precum și a clădirilor și bunurilor publice, piațeta Primăriei va avea o altă perspectivă peisagistică și vor fi puse mai bine în valoare clădirile din jurul acesteia, Monumentul Eroilor din timpul celui de-al doilea război mondial iar zona verde din fața Centrului Cultural Ion Talianu se va dezvolta armonios, beneficiind de mai multă lumină.

❗️𝘼𝙘𝙩̦𝙞𝙪𝙣𝙚𝙖 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙖̆𝙧𝙞𝙚𝙞 𝙤𝙧𝙖𝙨̦𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙏𝙖̂𝙧𝙜𝙪 𝙊𝙘𝙣𝙖 𝙙𝙚 𝙞𝙙𝙚𝙣𝙩𝙞𝙛𝙞𝙘𝙖𝙧𝙚, 𝙩𝙤𝙖𝙡𝙚𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙖𝙪 𝙩𝙖̆𝙞𝙚𝙧𝙚 𝙖 𝙖𝙧𝙗𝙤𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙢𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙯𝙞𝙣𝙩𝙖̆ 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙘𝙤𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙨𝙞𝙜𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩̦𝙖 𝙘𝙚𝙩𝙖̆𝙩̦𝙚𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙨̦𝙞 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙜𝙧𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚𝙖 𝙘𝙡𝙖̆𝙙𝙞𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙢𝙖𝙣𝙚𝙣𝙩𝙖̆ 𝙨̦𝙞 𝙫𝙖 𝙛𝙞 𝙙𝙚𝙨𝙛𝙖̆𝙨̦𝙪𝙧𝙖𝙩𝙖̆ 𝙘𝙪 𝙨𝙞𝙢𝙩̦ 𝙙𝙚 𝙧𝙖̆𝙨𝙥𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙨̦𝙞 𝙨𝙚𝙧𝙞𝙤𝙯𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 𝙙𝙞𝙣 𝙥𝙖𝙧𝙩𝙚𝙖 𝙘𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙞𝙢𝙥𝙡𝙞𝙘𝙖𝙩̦𝙞 𝙞̂𝙣 𝙖𝙘𝙚𝙨𝙩 𝙥𝙧𝙤𝙘𝙚𝙨.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image