Campanie antidrog la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

author
1 minute, 24 seconds Read

În perioada 27-28 februarie 2023, în cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc sesiunea de pregătire cu tema „Instruire de bază în domeniul drogurilor”, activitate organizată în colaborare cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.

În cele două zile de sesiune, domnul comisar șef de poliție Radu Năforniță, din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, a transmis elevilor informații cu privire la atribuțiile instituționale ale Agenției Naționale Antidrog, prevederile legislative în domeniul traficului și consumului de droguri și măsurile cu privire la combaterea consumului și traficului de droguri în sistemul privativ de libertate.

În data de 28.02.2023, elevii din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și elevii din cadrul structurii arondate S.N.P.A.P. secția Arad au fost instruiți de către domnul comisar de poliție Milea Adrian, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, cu privire la diferite tipuri de droguri și efectele acestora, precum și despre riscurile generate de consumul de substanțe psihoactive.

Activitățile sunt circumscrise Activității 11.2.3. Implementarea programelor de formare inițială și continuă în domeniul drogurilor, Obiectiv specific OS 11.2. Dezvoltarea și consolidarea capacității de răspuns a structurilor naționale specializate în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri din cadrul Planului de Acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale în Domeniul Drogurilor 2022 – 2026, aprobată prin HG. 334 din 2022.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image