Proiect PNRR in valoare de 3.807.708,45 lei (TVA inclus) semnat astazi

author
2 minutes, 44 seconds Read

Reîntors din delegația de promovare a orașului Târgu Ocna la nivel European, am mers direct la sediul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei -Direcția regională de implementare Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

📌Târgu Ocna are nevoie de dezvoltare📈📊!

#Am_semnat Contractul de finanțare pentru #Proiectul: #Dezvoltarea_sistemului_de_management_local_prin_implementarea#unor_infrastructuri_inteligente_la_nivelul_Orașului_Târgu_Ocna_județul_Bacău” finanţat prin COMPONENTA 10 – Fondul Local din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). PNRR/2022/C10/I1.2, I1.3 runda 1.

👉Valoarea totală investiție 3.807.708,45 lei (TVA inclus).

👉02 noiembrie 2022 a fost aprobată Cererea de Finanțare a proiectului. Această Componenta C10 – Fondul local are ca obiective asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean, cât și asigurarea cadrului pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Unul din programele de investiții îl reprezintă Mobilitatea urbană durabilă prin Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC.

👉Prin investiția propusă și aprobată se vor implementarea următoarele obiective specifice :

• Creșterea interacțiunii cu cetățenii comunității;

• Încurajarea spiritului civic și a participării cetățenilor la actul de administrare;

• Simplificarea procedurilor și scăderea timpilor de lucru și de așteptare în cadrul proceselor autorității publice locale;

• Monitorizarea și optimizarea consumurilor de energie;

• Crearea bazelor de date a consumurilor de energie și a parametrilor de mediu;

• Instalarea de mobilier urban inteligent, conducând la creșterea ariei de acoperire a sistemului WiFi în spațiile publice și creșterea ariilor iluminate;

• Monitorizarea și controlul în timp real a infrastructurii tehnico-municipale de iluminat public Stațiile de reîncărcare trebuie să fie în conformitate cu cerințele standardului pe părți SR EN IEC 61851 (Sistem de încărcare conductivă pentru vehicule electrice ).

• Stațiile de reîncărcare comunică prin protocol de tip OCPP – Open Charge Point Protocol – minimum 1.5 si dispun de meniu în limba română și în limba engleză.

👉Principalele capacități fizice ale proiectului investiției la Târgu Ocna prin modernizarea piațetei centrale Regina Maria sunt:

– Platforma de guvernare inteligentă a comunității, cu aplicație iOSși Android gratuită pentru cetățeni – 1 bucată;

– Stâlpi inteligenți dotați cu senzori și WiFi – 33 bucăți;

– Router WiFi – 33 bucăți;

– Bancă inteligentă – 16 bucăți;

– Stații încărcare a autovehiculelor electrice și hybrid – 6 bucăți;

🤝Vă mulţumim celor care ați avut încredere în noi și de asemenea mulţumesc echipei care o am zi de zi alături de mine din Primăria Orașului Târgu Ocna în vederea depunerii și implementării acestor proiecte de mare importanță pentru dezvoltarea orășelului în care trăim.

🙏Doamne ajută-ne să le ducem pe toate la îndeplinire!

🤝 Împreună pentru Târgu Ocna, un oraș european frumos și atractiv!

#Ne_ținem_de_cuvânt!

Comunicat Cristian Aurelian Ciubotaru – Primarul Orasului Targu Ocna

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image