SNPAP Târgu Ocna, gazdă a vizitei de studiu a delegației Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova

author
2 minutes, 10 seconds Read

În perioada 25- 27 ianuarie 2023, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a găzduit vizita delegației Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova formată din doamna comisar principal de justiție Nadia GOSPODARENCO, director adjunct al Penitenciarului de tip spital nr.16 – Pruncul și domnul comisar de justiție Vasile BURUIAN – ofițer principal al Serviciului de administrare clădiri și deservire tehnică al Direcției management logistic.

Obiectivele acestei vizite au vizat cunoașterea activităților specifice școlii noastre, precum și schimbul de informații și bune practici în domeniul asistenței medicale în cadrul sistemului administrației penitenciare.

În acest context, în data de 25 ianuarie 2023, membrii delegației din Republica Moldova au avut oportunitatea de a participa la o întâlnire cu cadrele didactice din cadrul Școlii și de a afla mai multe informații despre desfășurarea procesului de formare profesională a viitorilor agenți de poliție penitenciară.

În data de 26 ianuarie 2023, delegația a vizitat Penitenciarul Spital Târgu Ocna, ocazie cu care directorul instituției a prezentat infrastructura și dotările actuale ale unității, dar și strategia de dezvoltare a spitalului prin realizarea unor condiții de muncă moderne, prin îmbunătățirea serviciilor medicale și a condițiilor de detenție și prin creșterea capacității de cazare. De asemenea, întâlnirea a oferit participanților prilejul de a discuta despre noi oportunități de cooperare în domeniul medical, în vederea îmbunătățirii unor proceduri de lucru.

În data de 27 ianuarie 2023, a avut loc vizitarea Școlii cu prezentarea facilităților logistice și didactice prin care este sprijinit procesul de învățământ, școala având un simulator de specialitate proiectat pentru a ajuta viitorul agent de poliție penitenciară să se familiarizeze în mod concret cu specificul și particularitățile unei secții de deținere și, totodată, de a pune efectiv în practică noțiunile teoretice pe care le parcurg în decursul anului.

Vizitarea școlii a oferit delegației străine ocazia de a-și contura o imagine de ansamblu privind misiunea și viziunea instituției noastre fapt ce implică eforturi constante în vederea îmbunătățirii infrastructurii necesare organizării procesului instructiv-educativ.

Vizita de lucru a delegației străine a constituit un prilej de a consolida relațiile de bună colaborare dintre Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, precum și o oportunitate de a identifica noi domenii de cooperare.

#SNPAP#parteneri#anp

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image