Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna prezentă la Conferință anuală a Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România

author
2 minutes, 17 seconds Read

În perioada 26- 27 ianuarie 2023, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, reprezentată prin directorul școlii- comisar șef de poliție penitenciară Vasile SCUTARU, a participat la ediția a II-a a Conferință a Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România. Conferința a fost organizată de către Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, iar tema discuțiilor din acest an a fost „Provocări actuale și viitoare în formarea inițială a personalului din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”.

Pe lista invitaților, pe lângă școlile de învățământ militar membre, s-au numărat

domnul Sorin ION- Secretar de stat în Ministerul Educației, chestor de poliție Marcel SIMION- vicepreședinte al Corpului Național al Polițiștilor și colonel Claudiu CHINDRIȘ- retor al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Prima zi a Conferinței (26 ianuarie 2023) a debutat cu prezentarea Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, a partenerilor și a continuat cu prezentarea și aprobarea cererilor de adeziune a noilor parteneri. Astfel, s-au alăturat rețelei Academia de Poliție din Republica Moldova, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”.

Pentru cea de-a doua zi (27 ianuarie 2023), agenda Conferinței a cuprins discutarea temelor „Sistemul de recrutare și selecție a candidaților pentru instituțiile de învățământ militar și ordine publică din România” și „Scăderea numărului de candidați la concursul de admitere în școlile militare și ordine publică”.

Tot în ziua a doua a conferinței, în vederea preluării președinției R-SIM pentru anul 2023, a avut loc cel mai important moment al conferinței, respectiv Ceremonialul de predare a președinției R-SIM.

Într-un cadru solemn, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”, Drăgășani a preluat președinția R-SIM pentru anul 2023, fiind reprezentantă de către general de brigadă Marian ZAMFIR – directorul Școlii, care și-a asumat acest rol prin depunerea candidaturii.

Rețeaua Școlilor de Învățământ Militar din România (R-SIM) a fost creată prin semnarea unui Protocolului de cooperare instituțională în anul 2020, la inițiativa Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, cu participarea instituțiilor de învățământ preuniversitar militar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Justișiei.

#SNPAP#R-SIM

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image