Expoziție de pictură: ”Zidirea vinului”, pictor Ioan Tripa

author
1 minute, 8 seconds Read

Primăria orașului Târgu Ocna vă invită, vineri, 20 ianuarie 2023, ora 16:00, la Centrul Cultural Ion Talianu, unde va avea loc Expoziția de pictură: ”Zidirea vinului”, pictor Ioan Tripa.
Vă așteptăm!

O expoziție Ioan Tripa este mereu o sumă de întrebări. ”Ce mai putem fi altceva decât ceea ce suntem?” ”Ce ne sunt cei care ne-au fost înainte și ni-i purtam neabătut cu noi?” Și ”cum mai putem împinge, dincolo de orizont, orizontul omenescului?” Și o expoziție Ioan Tripa este un contur personal, extrem de personal, cu răspunsuri. Este cu răspunsuri plastice, non-discursive, eventuale, evazive și evanescente. Este o expoziție Ioan Tripa o succesiune de întrebări, în cuvinte, care au tulburat lumea și de răspunsuri, oraculare, în desen, în culoare, în compoziție.
”Zidirea vinului”, paradoxală captivitate a viului, este un periplu figurativ prin istoria artelor pe care pictorul o cunoaște, o trăiește și cu care intră în felurite reflexive dialoguri. Este un itinerar printre multele teorii despre frumos, la care artistul de la Onești aderă mai mult sau mai puțin. Și mai mult, expoziția de la Centrul Cultural ”Ion Talianu” din Târgu Ocna este o mereu necesară reînoire a crezului artistic personal asumat de a face, prin artă, un pic mai limpede lumea.
Iulian Bucur 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image