Directorul SNPAP Vasile SCUTARU, alaturi de secretarul de stat din MJ si conducerea ANP au participat la o întâlnire de lucru cu omologii lor in Republica Moldova

author
1 minute, 24 seconds Read

𝗔𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗣𝗲𝗻𝗶𝘁𝗲𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗮̆ 𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝗹𝗲 𝗼𝗺𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲𝗻𝗶𝘁𝗲𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿

Secretara de stat a Ministerului Justiţiei, Nadejda BURCIU și conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au avut, astăzi, 18 ianuarie 2023, o întâlnire de lucru cu directorul general adjunct al ANP din România, Claudiu Silvian ROMÂNU, care a fost însoțit de directorul Direcției management resurse umane, Florian TUDOROIU și directorul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, Vasile SCUTARU. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei delegației ANP România în Republica Moldova, în perioada 18-20 ianuarie.

În cadrul ședinței, părțile au agreat următoarele activități comune, precum și posibilitățile de extindere a colaborării dintre România și Republica Moldova în domeniul penitenciar.

Nadejda BURCIU a apreciat disponibilitatea părții române pentru dezvoltarea capacităților profesionale ale angajaților sistemului penitenciar din țara noastră. „Susținerea oferită sistemului penitenciar din țara noastră prin schimb de experiență și preluarea bunelor practici din România sunt foarte valoroase în contextul implementării regimurilor progresive și digitalizării proceselor în penitenciarele din Moldova. Mizăm în continuare pe susținerea dumneavoastră în scopul apropierii sistemului penitenciar autohton de principiile și practicile europene în domeniu”, a spus secretara de stat.

ANP din România sprijină în mod continuu sistemul penitenciar din țara noastră în ceea ce privește accesul angajaților la procesul de școlarizare. În acest context, anual 20 de agenţi din sistemul penitenciar al Republicii Moldova sunt școlarizați la Școala Națională de pregătire a agenților de penitenciare Târgu Ocna, costurile fiind suportate de către statul Român.

Ministerul Justiției al Republicii Moldova

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image