Programul catehetic „Merinde pentru suflet” la Parohia Sf Constantin si Elena

author
1 minute, 8 seconds Read

Merinde pentru suflet

Pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din frumoasa cetate Tg. Ocna perioada Postului Nașterii Domnului Iisus Hristos a însemnat un urcuș duhovnicesc către Betleemul ceresc.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în biserica parohială s-a desfășurat Programul catehetic „Merinde pentru suflet”. Acest program a constat în susținerea a trei cateheze, venind pe de o parte ca un răspuns pentru întrebările colective ale comunității: „de ce trebuie să postesc?”, „de ce să mă rog?” și „de ce trebuie să mă împărtățesc cu Sfintele Taine?”, iar pe de altă parte ca o excludere din viețile noastre a formalismului religios. Prin acest proiect s-a încercat o reînoire a vieții duhovnicești și clarificare a chemării pe care o are fiecare creștin în relația sa personală cu Dumnezeu.

Aducem mulțumiri: Părintelui Protoiereu Ioan Bârgăoanu pentru sprijinul logistic în demarearea acestui proiect, Părintelui Petru Pavăl, pentru susținerea catehezei „Spovedania și Euharistia – sau cum experimentăm judecata divină”, Părintelui Purice Simeon, pentru susținerea catehezei „Rugăciunea în viața creștinului” și tuturor care au ajutat și s-au bucurat. Cea de-a treia cateheză a avut ca subiect „Postul în viața creștinului”.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image