Centrul Educativ – Panou cu mesaje motivaționale

author
1 minute, 45 seconds Read

COMUNICAT / INFORMARE

”Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obișnuiți capabili de rezultate neobișnuite”. Pat Summit.

Încheiem anul 2022 cu un proiect la care s-a lucrat cu dedicație și interes alături de toți minorii custodiați în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna. Fiecare dintre noi ar putea ajunge la un moment dat să facă un pas greșit în viață și pentru că este important să învățăm din fiecare experiență, persoanele internate, coordonate de către psihologul Centrului Educativ Târgu Ocna, au realizat un panou cu mesaje motivaționale, panou care a putut fi observat și de către colaboratorii noștri cu ocazia activităților realizate în unitate.

Panoul este ultimul demers la care s-a lucrat în cadrul unui proiect de activitate ce s-a desfășurat în perioada mai-decembrie, intitulat ”În echipă câștigăm!”, care a avut ca scop crearea coeziunii de grup la nivelul fiecărei camere de deținere și implicit dezvoltarea personală a fiecărei persoane internate.

Mesajele scrise pe cartoanele colorate, a căror sursă este experiența lor personală sunt îndreptate către adolescenții din lumea întreagă. Fiecare mesaj este încărcat de emoții puternice, de regrete, de amintirea unor sfaturi pe care chiar cei aflați, astăzi, aici, le-au auzit rostite de părinți, profesori, prieteni, bunici. Regretele lor nu trebuie să fie și regretele altora. Așa că, noi, cei care am lucrat din spatele gratiilor și a zidurilor înalte, la finalul anului, când fiecare se ocupă de realizarea unei analize personale, transmitem tuturor rugămintea de a face o promisiune către propria persoană, o promisiune pentru ei și nu pentru cei din jur, promisiunea de a repara, de a îndrepta, de a construi, de a alege înțelept, de a aprecia. Gândurile și trăirile lor pot ajunge cel mai ușor la voi prin următoarea întrebare: ”Aproape de miezul nopții eu văd în jurul meu străini și un loc din care abia aștept să plec….tu ce vezi?”.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image