Proiect Erasmus+ „4IT, 2022-1-RO01-KA121-VET-000059611”,

author
1 minute, 39 seconds Read

În anul școlar 2022-2023, elevii de la Colegiul Național ”Costache Negri” Târgu Ocna, clasa a XI-a, profil matematică-informatică, intensiv engleză, vor fi beneficiarii unui proiect Erasmus+ „4IT, 2022-1-RO01-KA121-VET-000059611”, proiect ce este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. 4IT răspunde în mod direct nevoilor comune identificate la nivelul consorțiului format din 4 licee din regiunea N-E a țării: Colegiul Național „Gh. Vranceanu” (coordonator) Bacău, Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna, Colegiul Național „Roman Vodă” Roman și Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău.

SCOP PROIECT: să creștem atractivitatea claselor matematică-informatică și calitatea serviciilor educaționale oferite elevilor de la acest profil, în vederea sprijinirii orientării elevilor către o cariera IT, în țară sau în străinătate, conform pregătirii lor inițiale.

Astfel 16 cenegriști își vor îmbunătăți nivelul de competențe de web design și, în același timp, vor dobândi experiență și deschidere către comunicarea interculturală prin lucrul într-un context și o echipă multiculturală, plurilingvistică, vor fi mai competitivi pe piața muncii fiind mai pregătiți și mai motivați să-și aleagă o cariera IT în țară sau în străinătate.

Rezultatele proiectului vor fi reunite într-o expoziție digitală pe site-ul de proiect, ce va cuprinde site-urile de comerț electronic realizate de participanți în timpul stagiilor de practică.

Proiectul va avea impact pozitiv pe plan local prin activități de diseminare și multiplicare: ateliere demonstrative IT, dezbateri, prezentări și „Masa rotundă” (unde vor participa agenți economici locali, factori de decizie, instituții de învățământ, părinți, elevi și profesori).

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată prin cooperarea partenerilor pentru proiecte ulterioare iar elevii participanți vor fi formatori pentru colegii lor în cadrul unui Club IT. Rezultatele proiectului vor fi integrate în activitățile și proiectele școlilor și vor fi disponibile pe site-ul de proiect timp de 5 ani.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image