„Ziua Națională fără Tutun“ la Centrul Educativ Targu Ocna

author
0 minutes, 50 seconds Read

În scopul sensibilizării populației României referitor la beneficiul renunțării la fumat, Guvernul României, în temeiul art. 107 alin. (2) din Constituție și al art. 8 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combatarea efectelor consumului produselor din tutun, a adoptat Hotărârea 1270/2002, prin care, cea de-a 3-a zi de joi a lunii noiembrie se declară „Ziua Națională fără Tutun“.

Având în vedere atracția adolescenților și tinerilor pentru consumul de tutun, la nivelul Centrului Educativ Târgu Ocna a fost inițiată Campania anti-fumat “Dependent sau stăpân pe propria ta viață?”, care se desfășoară în perioada 17.11-24.11.2022.

Prima zi din campania a debutat cu activitatea interactivă de prevenire susținută în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău (CPECA), reprezentat de către doamna inspector de specialitate Marta BUTNARU. În cadrul atelierelor, participanții au fost informați asupra prevederilor legislative, a implicațiilor sociale, medicale sau psihologice ale consumului de tutun și alte droguri.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image