Programul POIM prinde contur si in Targu Ocna

author
2 minutes, 29 seconds Read

✅️Marți, primarul orasului Targu Ocna, domnul Cristian Aurelian Ciubotaru a fost prezent în sala Consiliului Județean Bacău!

👉Astăzi pe Ordinea de zi #dezbatere privind #soluții la proiectul de infrastructură de apă și apă uzată finantate din fonduri europene in județul Bacău, respectiv, Târgu Ocna alături de alte UAT-uri:

Specialiștii:

🇪🇺Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

👉Autoritatea de management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare POIM

👉Direcția regională infrastructură Bacău

👉Compania regională de apă Bacău CRAB

👉 Asociația de dezvoltare intercomunitară Bacău ADIB

👉Consiliul Județean Bacău

👉Primarii împreună cu reprezentanții tehnici ai UAT- urilor implicați în derularea Investițiilor.

✅️O întâlnire de lucru constructivă condusă de către domnul Valentin Ivancea în calitate de președinte ADIB, despre evoluția proiectului în cele #41_de_localități la nivelul județului, găsirea soluțiilor de descentralizare a investiției pe fiecare UAT dacă va fi cazul, reactualizarea prețurilor, rescrierea documentațiilor armonizând legislația actuală privind reluarea licitațiilor.

De asemenea s-au analizat suprapunerile tehnice, de finanțare sau derularea lucrărilor efectiv în teren ca timp de execuție ale POIM, cu alte programe de finanțare guvernamentale sau europene #ProgramulNaționaldeInvestiții_Anghel Saligny, #POR, #CNI_calamități.

Și la nivelul orașului Târgu Ocna sunt străzi care se suprapun în aceste 4 principale programe de finanțare.

Din cele #40_de_străzi sau tronsoane de străzi ce sunt cuprinse în programul POIM ce vor avea investiții pe alimentare cu apă, rețele de canalizare gravitaționale sau refulare precum și aducțiune apă ce vor traversa localitatea,

🔀#8_se_suprapun cu proiectul aflat în derulare tot cu finanțare europeană „Valorificare turistică şi modernizare infrastructură specifică în statiunea balneoclimatică Târgu Ocna”.

🔀#7_se_suprapun cu programul Anghel Saligny.

🔀#2_se_suprapun cu programul CNI pe calamități.

❗️❗️❗️În spatele acestei aplicații de 433 milioane euro, care înseamnă mulți bani europeni pentru infrastructura de utilități a județului, sunt ani de muncă serioasă, susținută la ADIB, la CRAB, la CJ si la fiecare UATin parte. Această muncă își va afla încununarea prin rezolvarea problemei apei și canalizarii în localitățile din județul Bacău. Important este că toți factorii implicați în acest complex proiect (organism european și național în calitate de finanțatori, JASPERS, proiectant, consultant, instituții avizatoare) ADIB, CRAB prin echipa de management, Consiliul judetean și noi primarii localităților avem toată determinarea ca acest program să continue și să fie implementat, utilizând toți banii europeni cu toate provocările, legislația rigidă, piedicile birocratice și evoluția financiară necontrolată ca urmare a problemelor europene.

Aşa cum am promis, voi face tot ce stă în puterea mea, ca primar, pentru a creşte nivelul de trai al membrilor comunităţii din Târgu Ocna.

Comunicat Cristian Aurelian Ciubotaru -Primarul orasului Targu Ocna

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image