LECȚIE INEDITĂ PREDATĂ ELEVILOR DE POLIȚIȘTI ȘI REPREZENTANȚII ANTIDROG ÎN SALINA TÂRGU OCNA

author
2 minutes, 12 seconds Read

În această săptămână, polițiștii băcăuani în parteneriat cu Societatea Națională a Sării S.A. – Sucursala Salina Târgu- Ocna, au desfășurat activități de prevenire în Salina Târgu-Ocna.

Pe parcursul vacanţei, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier și cei din cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu-Ocna, au continuat activităţile destinate copiilor, adolescenţilor şi părinţilor, având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a acestora, precum şi reducerea riscului de a adopta comportamente delincvente.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cei prezenți pentru a-i informa cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a furturilor din buzunare/genţi/poşete, a furturilor din autoturisme, precum şi pe linia violenței în familie, a criminalității informatice sau a traficului și consumului de droguri.

Polițiștii au coborât în Salina Târgu-Ocna împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău în cadrul parteneriatului interinstituțional, având ca unic scop siguranța cetățenilor de toate vârstele.

Polițiștii au distribuit turiştilor aflaţi în salină materiale preventive cu tema educaţia rutieră, siguranţa personală şi prevenirea faptelor comise cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri sau a traficului de persoane.

De asemenea cei prezenți au putut testa ”Bicicleta beată”, o bicicletă cu un mecanism modificat, aproape imposibil de stăpânit. În acest fel, poliţiştii au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la ce înseamnă că te urci în stare de ebrietate pe o bicicletă.

Cu sprijinul Societății Naționale a Sării S.A. – Sucursala Salina Tg. Ocna polițiștii le-au pregătit turiștilor și o surpriză. Curioși și curajoși, mici și mari, cu toții au putut vedea o mașină de poliție, dotările acesteia, cum funcționează luminile de avertizare dar și ce înseamnă meseria de polițist.

 Prezența polițiștilor în salină a fost una inedită pentru copii, părinți și bunici, cu toții fiind încântați de inițiativă și au considerat-o binevenită.

La finalul misiunii, micii vizitatori au plecat cu gândul, dar și cu promisiunea faptului că, atunci când vor fi mari, vor deveni polițiști. (Sursa/IPJ Bacău)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image