SNPAP Târgu Ocna, gazdă a vizitei de lucru a delegației din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „ Vasile Lascăr” Câmpina

author
1 minute, 46 seconds Read

În perioada 13-14 octombrie 2022, o delegație a Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina a participat la un schimb de experiență la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Întâlnirea de lucru a fost organizată în baza cooperării din cadrul Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România (R-SIM).

Printre obiectivele întâlnirii s-au numărat atât schimbul de bune practici și de informații privind pregătirea și perfecționarea instruirii elevilor la modulele de specialitate, cât și schimbul de bune practici în domenii precum logistică, resurse umane, echipament și hrănire, managementul stărilor excepționale și tehnologia informației.

În cadrul schimbului de experiență invitații au avut ocazia să viziteze școala, să cunoască facilitățile logistice și didactice prin care este sprijinit procesul de învățământ.

Procesul de digitalizare al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost un subiect de interes pentru oaspeții școlii noastre, cărora le-au fost prezentate funcționalitățile aplicației informatizate E.M.E.S. (Educational Management Electronic System), implementată în școala noastră începând cu anul 2021, printre care se numără: realizarea orarului, încărcarea, consultarea și descărcarea suporturilor de curs, încărcarea și consultarea rezultatelor evaluărilor, completarea datelor elevilor și a notelor acordate în cadrul stagiului de practică, completarea chestionarelor și a sondajelor, încărcarea și soluționarea cererilor elevilor etc.

Achiziția și realizarea software-ului E.M.E.S. este unul dintre obiectivele proiectului Correctional, un proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul „Justiție”, proiect în care Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna are calitatea de beneficiar.

Organizarea acestei vizite de studiu are un impact dublu care vizează atât buna cunoaștere a activității instituțiilor membre R-SIM, cât și identificarea domeniilor care pot constitui bazele dezvoltării unei colaborări eficiente și profitabile, din punct de vedere profesional, pentru toate părțile implicate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image