Primaria Targu Ocna – Comunicat

author
2 minutes, 7 seconds Read

Având în vedere informațiile deformate și neverificate care circulă pe rețelele de socializare Primăria Orașului Târgu Ocna vă aduce la cunostinta urmatoarele:

🚒 În data de 08.10.2022, ora 21.47, prin apelul unic de urgență 112, pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu declanșat la o casă de locuit pe str. Verii nr. 30.

De îndată, s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Târgu Ocna, ajungând la fața locului în aprox. 8 minute de la solicitare. Pompierii voluntari au constatat faptul că incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 40 mp din casa de locuit și au luat de îndată toate măsurile pentru limitarea propagării incendiului și pentru localizarea și stingerea acestuia, până la sosirea la fața locului a pompierilor militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești.

Pentru efectuarea cercetărilor la fața locului și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la locul incendiului au participat și angajati din cadrul Poliției Târgu Ocna și din cadrul Postului de Jandarmi Târgu Ocna.

Din nefericire, la momentul lichidării incendiului, s-a constatat faptul că în încăpere se afla o persoană de sex masculin ce și-a pierdut viața în flăcări, fapt regretat de către noi toți.

Plecând de la consecințele devastatoare ale focului necontrolat, facem apel către dumneavoastră să urmați regulile specifice prevenirii incendiilor pe timpul sezonului rece:

Nu folosiţi chibrituri, lumânări, lămpi de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu

• Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supra alimentate cu combustibil sau nesupravegheate

• Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le termic și curățați-le periodic

• Nu lăsați nesupravegheate aparate electrice sub tensiune

• Nu utilizați foc deschis în locuri cu pericol de incendiu; prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la vecinătăți

• Interziceți jocul copiilor cu focul

Vă asigurăm de faptul că pe raza administrativă a orașului Târgu Ocna intervențiile sunt asigurate prin serviciul de permanență (24h/24h) de către personalul din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, care iși îndeplinesc atribuțiile cu promtitudine și profesionalism.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image