Noi cuantumuri pentru burse și premii la olimpiadele și concursurile școlare.

author
1 minute, 21 seconds Read

🇷🇴În ședința de Guvern de miercuri, 14 septembrie, se aprobă noi cuantumuri pentru burse și premii la olimpiadele și concursurile școlare.

Astfel, cuantumul minim al burselor lunare de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social de care pot beneficia elevii va fi de:

– 500 de lei, pentru bursa de performanţă,

– 200 de lei, pentru bursa de merit,

150 de lei , pentru bursa de studiu,

– 200 de lei, pentru bursa de ajutor social.

De asemenea, olimpicii care vor obține premiul I la etapa națională a competițiilor, vor primi suma de 1000 de lei. Premiul II va fi răsplătit cu suma de 700 de lei, premiul III cu suma de 500 de lei și mențiunea cu suma de 300 de lei.

La etapa internaţională a competiţiilor şcolare, categoria I, desfăşurate la nivel mondial, se acordă de către ME: premiul I/medalie de aur cu punctaj absolut 20.000 lei; premiul I/medalie de aur 15.000 lei; premiul II/medalie de argint 12.500 lei; premiul III/medalie de bronz 10.000 lei; menţiune 6.000 lei.

La etapa internaţională a competiţiilor şcolare, categoria a II-a, desfăşurate la nivel european sau regional, se acordă de către ME stimulente în valoare de: premiul I/medalie de aur 7.500 lei; premiul II/medalie de argint 6.000 lei; premiul III/medalie de bronz 4.500 lei; menţiune 3.500 lei.

Pentru școala frecventată de elevul premiat la competiţiile şcolare internaţionale categoria I şi respectiv a II-a, se acordă aceleaşi stimulente pe care le-a obţinut elevul. Stimulentele primite se vor utiliza pentru dotări destinate, cu prioritate, disciplinei corespunzătoare obţinerii performanţei şcolare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image