Doi agenti de poliție penitenciară au depus astăzi jurământul de credință la Centrul Educativ Targu Ocna

author
1 minute, 4 seconds Read

Marți, 06 septembrie a.c., în prezența domnului director al Centrului Educativ Târgu Ocna, comisar de poliție penitenciară Viorel Voicu, a consiliului de comandă si a personalului unității, în sala de festivități, au depus jurământul de credință agent de poliție penitenciară I.C. și agent de poliție penitenciară G.P. În conformitate cu art.19 din LEGEA Nr. 145/2019 din 22 iulie 2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare au rostit următorul jurământ:

„Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică.”

În alocuţiunea rostită cu ocazia acestui eveniment deosebit, a fost evidențiat faptul că acest moment constituie angajamentul sacru al polițistului de poliție penitenciară față de Constituție și legile României, angajament ce urmează a fi onorat prin fapte pozitive, conduită individuală iar ca obiectiv prioritar apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor custodiate.

Succes în carieră și nu uitați…” în ranița fiecărui soldat există un baston de Mareșal!”

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image