Deschiderea noului an scolar si la Centrul Educativ Targu Ocna

author
2 minutes, 44 seconds Read

#MinisterulJustiției#ANP

#CentrulEducativTârguOcna#Educatie

Debutul anului școlar are o semnificație deosebită pentru minorii, tinerii, cadrele didactice și polițiștii de poliție penitenciară din Centrul Educativ Târgu Ocna, motiv pentru care, împreună au participat la evenimentul dedicat începutului de an școlar 2022-2023.

Este un an cu multe schimbări și provocări, dar atât Ministrul Educației, domnul Sorin CÎMPEANU, Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău, doamna prof. Ana Maria EGARMIN, cât și domnul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor domnul comisar șef de poliție penitenciară dr.Dan HALCHIN, prin mesajele transmise, ne asigură de întregul sprijin în atingerea obiectivelor educative propuse. Subliniem, mai jos, mesajul domnului director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, ocazie cu care-i mulțumim:

,,Dragi elevi, stimați colegi, onorați dascăli,

Educația reprezintă o compenentă complexă a existenței umane iar, prin rolul său fundamental, are ca scop dezvoltarea responsabilității și independenței individuale. Caracterul permanent al educației contribuie, în mod decisiv, la modelarea personalității umane și formarea unui adult flexibil și adaptabil la valorile și dinamica societății.

Evidențiem, astfel, debutul anului școlar 2022-2023, ca fiind un eveniment cu însemnătate pentru sistemul penitenciar și profităm, cu această ocazie, pentru a ne exprima, încă o dată, aprecierea față de eforturile de organizare și desfășurare a procesului de învățământ, ale întregului personal care are responsabilități în domeniul instruirii școlare a deținuților, față de implicarea în actvitățile pe care le desfășoară. Totodată, vă asigurăm de suportul administrației centrale, în vederea desfășurării eficiente a procesului instructiv-educativ.

Nelson Mandela spunea că ,,educația este singura armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea”. Parafrazându-l, prin transpunerea la mediul carceral, subliniem caracterul continuu al educației și importanța acumulării a cât mai multor cunoștințe care, în final vor contribui la creșterea șanselor de reintegrare în societate. Invităm actorii principali ai procesului de învățământ să se aplece cu responsabilitate asupra învățăturii, ocupându-și, astfel, timpul, într-un mod util si constructiv, în condiții similare elor existente în afara mediului penitenciar.

Cadrelor didactice le dorim putere de muncă și răbdare pentru a-și îndeplini rolul formativ. Profesorii vor reprezenta mereu, prin definiție, un model de gândire și comportament, în acord cu normele sociale și morale promovate în societate. Relația profesor-elev are, în sine, un conținut educativ, valorificat în cadrul programului școlar.

Cu speranța revenirii la normalitatea care ne-a lipsit atât de mult în ultimii doi ani – cu precădere în ceea ce privește oportunitatea derulării demersurilor educative cu prezență fizică – vă dorim să aveți putere de muncă în noul an școlar, iar sfârșitul acestuia să reprezinte un moment de bilanț al succeselor!”

Colectivul Centrului Educativ Târgu-Ocna vă dorește mult succes în acest an școlar, rezultate frumoase, bucurii, un an încărcat de pace, mulțumire și realizări de excepție!

Să ne fie tuturor un an ușor, cu sete de cunoaștere , evoluție și deprinderi pozitive dobândite!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image