Participarea unei delegații a Școlii Naționale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna la activitatea grupului de experți în domeniul educației, în Letonia

author
1 minute, 16 seconds Read

În perioada 24- 25 mai 2022, o delegație formată din directorul adjunct pentru învățământ, Manuela CHIȚOIU, din cadru Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și ofițerul specialist Raluca STUPARU, din cadrul Serviciului de Cooperare și Programe al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a participat la întâlnirea grupului de experți în domeniul educației (Working Group Education Meeting).

Întâlnirea grupului de lucru a fost organizată de reprezentanții sistemului penitenciar din Letonia, în colaborare cu Academia de Formare a Personalului de Penitenciare din Norvegia și s-a desfășurat în Riga, Letonia.

La această activitate au participat reprezentanți ai Consiliului Europei și experți ai sistemelor penitenciare din Norvegia, Letonia, Cehia, Polonia, Lituania, Bulgaria și România.

Temele principale ale întâlnirii au fost prezentarea Manualului de securitate dinamică, metode de pedagogii de formare și predare, formarea digitală și cea de tip clasic în sistemele penitenciare și de probațiune.

Ședințele de lucru s-au desfășurat la Ministerul Justiției din Riga și în cadrul Penitenciarului Olaine, ocazie cu care a fost inaugurat un nou centru pentru persoanele dependente.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul bunei colaborări existente între sistemele penitenciare din România și Norvegia, concretizate prin implementarea unor proiecte finanțate prin Mecanismul Financiar Norvegian și a constituit un bun prilej de a consolida relațiile de bună colaborare dintre academia norvegiană și Școala Națională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image