Întâlnire de lucru intre Primarul orasului si Președintele Consiliului Judetean Bacău- Valentin Ivancea, Prefectul județului Bacău – Lucian Bogdanel, Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău- Gelu Panfil, consilierul Daniel Munteanu la Târgu Ocna!

author
3 minutes, 32 seconds Read

Primarul Orasului Targu Ocna domnul Cristian Aurelian Ciubotaru a avut miercuri 25.05.2022 o vizita de lucru alaturi de Președintele Consiliului Judetean Bacău- domnul Valentin Ivancea, Prefectul județului Bacău – domnul Lucian Bogdanel, Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău- domnul Gelu Panfil, consilierul Daniel Munteanu .

S-a discutat direct în teren evoluția proiectelor de dezvoltare a orașului Târgu Ocna aflate în implementare, finantate cu fonduri europene si guvernamentale, cât și despre parteneriatele începute între Consiliul Județean Bacău și Primăria Orașului Târgu Ocna ce în scurt timp își vor deschide santierul pe strada Tisești, respectiv lansarea licitației pentru strazile Caramidariei, Cimitir și Viitorului, obținându-se avizele necesare.

Lucian Bogdanel – Prefectul Judetului Bacau a declarat :

🔴 IMPORTANT & UTIL

Ce nu există în Bacău, găsiți la Tg. Ocna❗

🤝 Sub bagheta primarului Cristian-Aurelian Ciubotaru, cocheta stațiune își schimbă fața cu ajutorul fondurilor europene care, atunci când sunt investite cu chibzuință, generează schimbări vizibile și de durată.

📌 Școala nr. 1 este modernizată cu 5 milioane de euro, sumă în care intră și refacerea sălii de sport – o adevărată bijuterie, din lemn & profiluri metalice, așa cum reiese și din imaginile alăturate.

📌 Centrul orașului, cuprinzând 23 de străzi în lungime totală de peste 8 km, este reabilitat cu aprox. 6 milioane euro, investiție ce presupune și amenajarea a 9,5 km de alei pietonale & construirea a 3,3 km de piste de bicicletă. În total, peste 5 hectare de spațiu urban vor fi modernizate prin această investiție.

👉 Chiar dacă primarul Ciubotaru are de înfruntat – la Tg. Ocna – un Consiliu Local mai degrabă ostil în care, adeseori, interesele personale primează în detrimentul dezvoltării orașului, strădaniile edilului își arată – încet dar sigur – roadele. Nici nu s-ar putea altfel, întrucât Cristi este un harnic reprezentant al comunității târgocnene, care l-a ales primar tocmai pentru dedicarea, sârguința și onestitatea sa.

Valentin Ivancea – Presedintele CJ Bacau declarat :

🔝 Târgu Ocna se modernizează cu ajutorul fondurilor europene și al Consiliului Județean!

🤝🏻 Am verificat, astăzi, împreună cu vicepreședintele CJ- Gelu Panfil și prefectul județului- Lucian Bogdanel stadiul implementării proiectelor aflate în etapa de execuție.

✅ Modernizarea infrastructurii în stațiune, proiect derulat în cadrul POR, cu o valoare de aproximativ 24 milioane lei. Această investiție respectă criteriile obligatorii impuse de UE cu privire la:

– Construcția pistelor de biciclete;

– Modernizarea și extinderea trotuarelor;

– Amenajarea spațiilor verzi, construcția unor zone de recreere & agrement și amenajarea aleilor pietonale.

✅ La Școala nr.1, se implementează un proiect pentru modernizarea și extinderea unității de învățământ, în vederea acordării unor noi facilități pentru copii. Printre lucrările decontate prin POR se numără:

– Sala de sport, construcție absolut impresionantă, cu o proiectare de excepție și o execuție pe măsură, care poate oricând concura cu proiecte similare din UE;

– Echiparea cu mobilier școlar adecvat, table smart și calculatoare a sălilor de clasă și a laboratoarelor;

– Reabilitarea și realizarea instalațiilor termice, electrice și sanitare;

– Amenajarea și dotarea unei săli pentru derularea proiectului „Școală după școală”.

Valoarea totală a acestor investiții, care vor transforma școala din oraș, este de aprox. 20 milioane lei.

✅Prin Administrația Fondului pentru Mediu, s-a obținut finanțarea de aproximativ 1 milion lei necesară pentru modernizarea sistemul de iluminat public, prin montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic.

🚧 În derulare se află și proiectele pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, aprobate prin asocieri ale CJ cu orașul Târgu Ocna, cu o finanțare substanțială de la județ. Consider esențială asigurarea unor condiții de trafic care să contribuie la extinderea facilităților de acces atât pentru locuitori cât și pentru turiști.

👏 În mod cert, sub gospodărirea primarului PSD, Cristian-Aurelian Ciubotaru, orașul stațiune va căpăta o altă față, modernă, demnă de un oraș turistic, atractiv atât pentru cetățenii din Târgu Ocna cât și pentru cei din județ și nu numai.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image