„Young and you have rights” proiect derulat in Tirgu Ocna

S-a incheiat vizita de planificare din cadrul proiectului „Young and you have rights” derulat in Targu-Ocna de catre Asociatia Generatia Schimbarii – AGES. Proiectul, destinat tinerilor cu varste intre 16 si 30 de ani, este finantat prin programul Erasmus+ si reuneste participanti din Spania, Italia, Bulgaria, Polonia, Lituania, Turcia si Romania.

Timp de 2 zile (10-11 mai), 14 tineri au participat la activitati de planificaree a celei de-a doua etape a proiectului, schimbul de tineri care se va derula in perioada 1-11 august 2017. La aceasta activitate vor participa 49 de tineri din tarile partenere in cadrul proiectului.

„Vizita de planificare a fost un succes, reactiile tuturor participantilor la final fiind dintre cele mai bune. Tinerii au legat prietenii si au facut cunostinta cu alte culturi. Vizita de planificare si-a atins toate obiectivele de invatare pe care ni le-am propus”, a declarat Andrei Prundeanu, vicepresedintele Asociatia Generatia Schimbarii – AGES.

„Trebuie sa subliniez ca in aceaste 2 zile, aici in Targu-Ocna m-am simtit ca acasa. Mi-a placut foarte mult aceasta etapa a proiectului pentru ca aici exista un grup unit si pentru ca totul a fost organizat foarte bine. Am sa  reven in august in Romania cu mare drag.”
Emre Talha, reprezentanta delegatiei din Turcia

 „M-am simtit foarte confortabil, in primul rand pentru ca am avut o pregatire foarte buna din partea organizatiei partenere de aici, dar mai ales pentru ca in aceasta perioada am avut ocazia sa aflu lucruri folositoare pentru activitatea din vara. In Targu-Ocna mi-au placut parcurile, pentru ca sunt pline de verdeata si mi-au placut oamenii pentru ca sunt calzi si primitori.”
Neringa Lenciauskaite, reprezentanta grupului din Lituania

 Pentru perioada urmatoare, Asociatia Generatia Schimbarii – AGES pregateste o serie de activitati in Targu-Ocna, Dofteana si Darmanesti pentru promovarea proiectului in randul tinerilor din scoli si licee.

Cu ocazia acestui proiect a fost semnat un parteneriat de colaborare intre Asociatia Generatia Schimbarii – AGES si Colegiul National Costache Negri din Targu Ocna, prin care tinerii elevi din liceu vor avea posibilitatea sa participe la activitati internationale desfasurate de Asociatia Generatia Schimbarii – AGES.