Târg caritabil de Florii în comunitatea din Tîrgu Ocna

În Duminica Floriilor, comunitatea orașului-stațiune Tîrgu Ocna a avut parte de un eveniment inedit. Este vorba de „Târgul Caritabil de Florii” organizat de Asociația „Sfânta Anastasia Romana” la Biserica Parohiei Sfântul Ioan din localitate.
Acest târg a îmbrăcat în haine de sărbătoare curtea bisericii și a oferit credincioșilor ce au fost prezenți la eveniment produse adunate din comunitate: flori, dulciuri, decorațiuni de Paște, obiecte de uz casnic, jucării și altele. Aceste obiecte au fost achiziționate la prețuri modice de oamenii veniți la târg iar banii strânși în urma evenimentului vor fi folosiți pentru a ajuta cu alimente 100 de familii nevoiașe din comunitate, în perioada Pascală.
Unicitatea târgului caritabil a fost adusă și de prezența unei îndrăgite interprete de pricesne și muzică populară, distinsa doamnă Leontina Pop, care a încântat credincioșii la Sfânta Liturghie cu câteva cântece religiose reprezentative pentru Florii și perioada postului, iar după Slujbă, cu un moment de cântec dedicat Anului Centenar al Marii Uniri și a unității de credință și neam.
Tot în cadrul acestui eveniment, Parohia Sfântul Ioan a lansat o Revistă Parohială, sub numele „Anastasis”, ce simbolizează Înviere dar poartă și numele ocrotitoarei Asociației „Sfânta Anastasia Romana”, ONG ce sprijină tipărirea și distribuirea lunară a celor 300 de exemplare gratuite.
Alături de preoții și enoriașii parohiei au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ce au sprijinit evenimentul, reprezentanți ai DGASPC Bacău, oameni din comunitățile Văii Trotușului, cu toții remarcând factorul de coeziune al acestui moment și s-au bucurat de Duminica Floriilor, Duminică a bucuriei, primind fiecare o crenguță de salcie și spunând „Osana! Binecuvântat este Cel Ce vine întru numele Domnului!” 

Pr. Silviu Butucaru

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on