Spectacolele “Pinocchio” şi “Moara cu noroc” jucate pe scena Casei de Cultură

teatru29012015

Joi 29.01 .a.c., pe scena Casei de Cultură a orasului Tirgu Ocna au avut loc două spectacole de teatru. Spectacolele “Pinocchio”, după Carlo Goldoni, şi “Moara cu noroc”, adaptare după Ioan Slavici, au fost  interpretate de actorii Teatrului “Fantezia”, din Galaţi. Preţul unui bilet de intrare a fost de 10 lei.

Spectacolul “Pinocchio” are ca sursă de inspiraţie una dintre cele mai îndrăgite cărţi scrise pentru copii. Aventurile în care se lasă purtat Pinocchio îl duc departe, într-o falsă Țară a Plăcerilor, din mrejele căreia scapă doar fiindcă iubirea pentru Gepeto îl salvează. Iubirea şi generozitatea lui îl salvează şi în ochii zânei care îi dăruieşte viaţa şi îl transformă într-un băieţel adevărat.

“Moara cu noroc” este o poveste despre lăcomia care distruge o familie fericită, în care se îmbină drama psihologică, ancheta poliţistă şi intriga sentimentală. Povestea a rezistat timpului şi este la fel de provocatoare ca în anul 1881, când a fost publicată opera lui Slavici.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on