Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești sărbătorit în Salina Târgu-Ocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și din încredințarea părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, astăzi, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Antipa, a fost mare sărbătoare în inima sării, în biserica „Sf. M. Mc. Varvara și Sf. Cuv. Mc. Paraschevi din Roma”.
Soborul de preoți adunați l-au lăudat pe ocrotitorul eparhiei noastre prin cântarea Acatistului Sfântului Cuvios Antipa, urmat fiind de săvârșirea Sfintei Liturghii. Credincioșii prezenți au putut înălța rugăciunile lor către Milostivul Dumnezeu, rugând pe Sfântul Cuvios Antipa Athonitul să mijlocească înaintea Tronului Ceresc pentru ajutorul lor.
În cuvântul de învățătură, părintele Petru Roncea a evidențiat aspecte din viața Sfântului Cuvios, felul lui de viețuire, precum și locurile prin a trecut și de la care a dobândit sfințenia vieții. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către tineri teologi veniți din Arhiepiscopia Bucureștilor.
Să avem binecuvântarea Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești!

sursa: Protoieria Onesti

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on