Schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare“ – Cireşoaia din Târgu Ocna isi sarbatoreste hramul pe 20 ianuarie,in ziua cinstirii patronului ei spiritual.

Schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare“ – Cireşoaia din Târgu Ocna isi sarbatoreste hramul pe 20 ianuarie,in ziua cinstirii patronului ei spiritual.Impreuna cu un sobor de preoti si cu toti cei care veti dori sa urcati in aceasta zi la locul unde eroii nostri si-au varsat sangele pentru apararea Patriei si a Bisericii strabune vom sluji Sfanta Liturghie si parastasul cuvenit pentru pomenirea celor cazuti aici si a ctitorilor sfantului lacas.Dumnezeu sa binecuvinteze jertfa fiecarui ostenitor la sarbatoarea Sfantului Cuvios Eftimie cel Mare de la Manastirea Ciresoaia pe 20 ianuarie 2018.Dupa care urmeaza pentru toti cei prezenti agapa crestina.

Protosinghel Claudiu Constantin Pantiru.

Zonă de puternică spiritualitate creştină

De numele Cireşoaiei se leagă amintirea luptelor sângeroase ale Regimentului 27 Infanterie Bacău şi a glorioaselor atacuri ale Vânătorilor de Munte din timpul Primului Război Mondial. Amplasamentul se află la o altitudine de circa 600 de metri, înscriindu-se în aceeaşi curbă de nivel cu Mănăstirea Măgura Ocnei. Monumentele de la Coşna, Cireşoaia, Măgura şi cimitirele de la Poieni şi de la Biserica „Sfântul Nicolae“ sunt mărturia recunoştinţei generaţiilor care au urmat faţă de jertfa celor 14.000 de ostaşi căzuţi în vara anului 1917 pentru apărarea gliei străbune. Menirea acestei mănăstiri, într-o zonă geografică unde se află zeci de locaşuri de cult şi de monumente istorice, zonă de puternică spiritualitate creştină, alături de Mănăstirea Măgura Ocnei şi de monumentele eroilor, este de a omagia şi a întreţine cultul eroilor în zona Cireşoaia, ca una ce a fost martora unora dintre cele mai dramatice şi sângeroase lupte din Primul Război Mondial.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on