PRIMARUL ORASULUI TARGU OCNA Stefan Silochi – Comunicat important

COMUNICAT

Pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonatei Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind masurile de prevenire a raspandirii COVID-19, va comunicam următoarele măsuri:

In intervalul orar 6.00-22.00 se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

1) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si înapoi:

2) deplasarea in interes personaldoar pentru:

a) asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

b) asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

c) din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnicie bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie ;

d) deplasari scurte, in apropierea locuinteti/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoilor animalelor de companie/domestice.

In intervalul orar 22.00-6.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute mai sus, astfel:

1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, adeverința eliberată de angajator sau legitimația de serviciu;

2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, Declarația pe propria răspundere care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

• Fac excepție de la aceste prevederi personalul instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, corpului diplomatic și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

• Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22,00, ora României.

Primaria orasului Targu Ocna vine in sprijinul cetatenilor si a angajatorilor oferind formularele privind modelul declaratiei pe propria raspundere si modelul adeverintei eliberate de angajator, acestea fiind disponibile accesand urmatoarele linkuri :

– Declaratie pe propria raspundere

– Adeverinta eliberata de angajator

Persoanele din orasul Targu Ocna, care au varsta peste 65 de ani si care nu au sustinatori sau alta forma de ajutor, pot solicita sprijin in vederea achizitionarii produselor de bază necesare si a medicamentelor, apeland la numerele de telefon ale institutiei: 0234/344114; 0234/344116, 0723.995923, de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 14.00. Solicitarile vor fi preluate si analizate de catre Directia de Asistenta Sociala, urmand ca produsele alimentare care acoperă necesitățile de bază sau medicamentele sa fie achizitionate si livrate la domiciliu. Produsele vor fi achitate de către solicitanti pe baza bonului fiscal.

Monitorizarea respectarii măsurilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor de pe raza orasului Targu Ocna, care se intorc din zonele cu transmitere extinsa a virusului, se va face de catre Directia de Asistenta Sociala, pe baza informatiilor comunicate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Mr. Constantin Ene” al judetului Bacău.

Noi suntem la serviciu pentru dumneavoastra!

Stati acasa pentru a fi in siguranta!

PRIMARUL ORASULUI TARGU OCNA

Stefan SILOCHI

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on