Prevenirea consumului de droguri la SNPAP Tirgu Ocna.

” Stai pe drumul cel bun, stai departe de droguri,,

Sub sloganul ” Stai pe drumul cel bun, stai departe de droguri „, Biroul de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Spital Târgu Ocna a organizat în data de 23 mai 2018 o nouă etapă a campaniei privind prevenirea consumului de droguri, bazată pe creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește ascultarea copiilor și a tinerilor, ca prim pas pentru a-i ajuta să crească sănătoși și în siguranță.

Ediția din acest an s-a desfășurat în sala Cinematografului Capitol din municipiul Onești, campania adresându-se în primul rând tinerilor, dar și părinților, profesorilor, beneficiind de sprijinul specialiștilor din domeniul sănătății și în domeniul prevenirii consumului de substanțe interzise prin lege.

Campania de prevenire a consumului de droguri desfășurată de specialiștii Biroului de Eucație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Spital Târgu Ocna în colaborare cu reprezentanţii locali ai Agenţiei Naţionale Antidrog şi Centrele Regionale de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) și reprezentanti ai IPJ Bacău își propune să crească sprijinul pentru prevenirea consumului de droguri, bazată pe comunicare și informare, evidențiind modul în care acordarea atenției și reacția la nevoile copiilor îi vor ajuta să nu suporte comportamentele riscante ale consumul de droguri. Studiile au arătat că programele de prevenire a abuzului de substanțe sunt eficiente dacă sunt bazate pe cercetare și implementate în mod corespunzător.

Programele de educație bazate pe cercetare au rădăcini în dovezi științifice și au fost testate temeinic și s-au dovedit a reduce semnificativ comportamentele privind abuzul de substanțe, inclusiv utilizarea nicotinei , alcool și droguri.

Educația despre abuzul de substanțe este o parte importantă a acestei campanii, având la baza informații care includ date factuale despre abuzul de substanțe; semnele de avertizare a dependenței; informații despre modul în care alcoolul și medicamentele specifice afectează mintea și corpul; consecințele pe care le poate avea dependența asupra sănătății fizice și mintale, a familiei, a relațiilor și a altor domenii de funcționare.

Este important ca persoanele care abuzează de substanțe să fie conștiente de modul în care un medicament le poate afecta mintea, corpul, relațiile și funcționarea. Această conștientizare îi poate ajuta să realizeze pagubele potențiale care pot apărea sau daunele care au apărut deja. Învățământul privind abuzul de substanțe poate include, de asemenea, informații despre tratamentul care implică pregătirea tuturor celor implicați pentru rezultatele potențiale.

Principalul obiectiv al educației privind abuzul de substanțe este informarea persoanelor despre abuzul de droguri și alcool și modul de evitare, oprire sau obținere de ajutor pentru tulburările de consum de substanțe – și acest lucru poate începe de la o vârstă fragedă. Educația poate începe cu părinții care își educă copiii, sporind astfel cunoștințele despre abuzul de substanțe și riscurile asociate.

Învățarea privind abuzul de substanțe este importantă pentru copii, adolescenți și adulți, cunoscut fiind faptul că există multe concepții greșite despre substanțele legale și cele ilegale utilizate în mod obișnuit, cum ar fi alcoolul și marijuana.

Ajutarea adulților în înțelegerea repercusiunilor consumului de droguri poate împiedica formarea unei probleme și poate furniza informații pe care le pot distribui copiilor lor pentru a preveni problemele viitoare.

Cunoașterea este putere și, cu informații exacte despre subiect, o persoană va avea mai multe șanse să i-a o decizie bazată pe fapte și informată.

Oamenii de toate vârstele ar trebui să fie conștienți de daunele pe care toate drogurile și alcoolul au potențialul de a le face corpului, minții și relațiilor.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on